Πρόεδρος Δικτύου Συνταξιούχων: “Παράνομες οι περικοπές των επικουρικών συντάξεων”

Αποκαλυπτικός ήταν ο Νίκος Χαντζόπουλος, πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, στο ραδιόφωνο του Alpha, φιλοξενούμενος του Πέτρου Κουσουλού και της εκπομπής «Νυχτερινό Ρεπορτάζ».

Ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων της χώρας εξήγησε για ποιο λόγο η απόφαση δύο Πρωτοδικείων είναι αυτή που ευνοεί τις εξελίξεις: 

«Τα Πρωτοδικεία Αθήνας και Πειραιά έβγαλαν σήμερα δύο νέες αποφάσεις για τις επικουρικές συντάξεις. Από το 2012 όλες οι περικοπές των επικουρικών συντάξεων κρίθηκαν παράνομες. Όπως καταλαβαίνετε πάμε πολύ καλά ως προς το κομμάτι της επίσχεσης. Στη δημοκρατία υπάρχει και η δικαιοσύνη, γι’ αυτό διεκδικούμε…».

Όσον αφορά τις δηλώσεις της κ. Αχτσιόγλου, που μίλησε για παραπληροφόρηση και χτίσιμο δικηγορικών καριερών, είπε: «Μήπως δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τις ηγεσίες του ΕΦΚΑ που η ίδια διόρισε; Αφού πληρώθηκε αναδρομικά συνταξιούχος από τη Λάρισα που είχε ένα θέμα με τα δώρα. Άρα τι μας λέει η κυρία Αχτσιόγλου, να το λύσει η ίδια. Αν δεν μπορεί η ίδια, να το λύσει ο κ. Τσίπρας που τη διόρισε.

Εξηγούμαστε. Να πληρωθούν όλες οι αποφάσεις του Δικαστηρίου, δεν μπορούν να κάνουν έφεσε, καθώς έχει ήδη αποφασίσει το ΣτΕ. Είναι νομολογία και δεν μπορεί να αλλάξει, παρά μόνο μετά από οκταετία. Είναι λάθος η κ. υπουργός. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει τι λέει η κ. Αχτσιόγλου και να σας εξηγήσει. Τη στιγμή που έχουμε αποφάσεις δικαστηρίων, είναι υποχρεωμένο το ΕΦΚΑ να πληρώσει τα λεφτά που μας κόψανε παράνομα. Εκ των πραγμάτων ζητάμε από όλους τους συνταξιούχους να έρθουν στο δίκτυο και να οργανωθούμε».

 

ΠΗΓΗ