Ρατσιστική συμπεριφορά από οδηγό του ΟΑΣΘ- Κατέβασε από το λεωφορείο 3 προσφυγόπουλα

Για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος τριών ανήλικων προσφύγων, καταγγέλλει οδηγό του ΟΑΣΘ η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την Τρίτη, 30 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ, τρεις ανήλικοι πρόσφυγες από τη Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο, ανέβηκαν από τη στάση «Αγορά», στο αστικό λεωφορείο της γραμμής «56» με κατεύθυνση προς Παλαιόκαστρο, προκειμένου να πάνε σε προπόνηση kung fu που συστηματικά παρακολουθούν.

Σύμφωνα με την ΑΡΣΙΣ, «ο οδηγός του αστικού κοίταξε επίμονα και εξεταστικά τα τρία προσφυγόπουλα και, πριν συνεχίσει το δρομολόγιο, ζήτησε από τα παιδιά να κατέβουν από το λεωφορείο, λέγοντας συγκεκριμένα «κατεβείτε και πάρτε το επόμενο»».

«Τα παιδιά», συνεχίζει η ανακοίνωση, «ντράπηκαν και κατέβηκαν, χωρίς να τολμήσουν να ζητήσουν το λόγο ενώ ο οδηγός δεν ρώτησε καν εάν έχουν εισιτήριο, καθώς η ΑΡΣΙΣ εφοδιάζει τους πρόσφυγες που υποστηρίζει με κάρτες απεριορίστων διαδρομών».

«Τελικά τα παιδιά», καταλήγει το δελτίο τύπου, «δεν πήγαν στην προπόνηση τους και επέστρεψαν στον ξενώνα συντετριμμένα από τη ντροπή».

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς ξεκαθάρισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το θέμα ερευνάται και έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε να υπάρξουν διοικητικές κυρώσεις αν χρειαστεί. «Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε νέο πολιτισμό στους οδηγούς και τους ελεγκτές και μαζί με το επιβατικό κοινό να καλλιεργήσουμε την κοινωνική συνευθύνη» τόνισε ο κ.Παππάς.

ΠΗΓΗ