Το χρονικό της αιματηρής συμπλοκής των Αστυνομικών με τους Ρομά – Φωτογραφίες ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Με μία πολύ σκληρή ανάρτηση στο Facebook, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών παίρνει θέση για το επεισόδιο τραυματισμού των δύο αστυνομικών της Άμεσης Δράσης, μετά από επίθεση που δέχθηκαν από ομάδα Ρομά στη συμβολή Πέτρου Ράλλη και Κηφισού το βράδυ της Πέμπτης.

Το χρονικό της αιματηρής συμπλοκής σε κεντρικό σημείο

Βράδυ Πέμπτης και το περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. κάνει σήμα σε ύποπτο όχημα χρώματος κόκκινο και μάρκας Citroen Saxo στο οποίο επιβαίνουν έξι ύποπτα άτομα. Το Citroen ακινητοποιείται στην συμβολή των οδών Πειραιώς και Κηφισού, έξω ακριβώς από καταυλισμό Ρομά.

Ο ένας από τους Ρομά, γνώριμος στις Αρχές, αναγνωρίζει στο πρόσωπο του ενός αστυνομικού το άτομο το οποίο τον είχε συλλάβει κατά το παρελθόν για σοβαρό αδίκημα, για το οποίο είχε περάσει τα σίδερα της φυλακής για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το λέει στους υπόλοιπους και εξαγριώνονται, με αποτέλεσμα να πάρουν πέτρες και κομμάτια μαρμάρου που βρήκαν στο σημείο εκσφεδονίζοντάς τα προς τους δυο αστυνομικούς με μανία. Στο σημείο καταφθάνουν κι άλλοι Ρομά από τον καταυλισμό. Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. τραυματίζονται, ο ένας σοβαρά στο κεφάλι.

Στη θέα των εξαγριωμένων Ρομά, ο ένας αστυνομικός βγάζει το υπηρεσιακό του πιστόλι και πυροβολεί μια φορά στον αέρα για εκφοβισμό. Οι Ρομά συνεχίζουν να πετούν πέτρες, μάρμαρα και ότι έβρισκαν στο σημείο. Από την αιματηρή επίθεση κατά των αστυνομικών από τους Ρομά, ο ένας εκ των δύο αστυνομικών υπέστη κάταγμα στο χέρι, ενώ ο δεύτερος τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Έως αυτή την ώρα έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές Ρομά, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό ακόμη δύο ατόμων.

Αναλυτικά το κείμενο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας:

Την ώρα που όλοι οι Ανώτατοι ασχολούνται με τις Κρίσεις, η μάχιμη Αστυνομία έζησε ακόμα μια μαύρη μέρα. Περιπολικό της Αμέσου Δράσεως το οποίο προσπάθησε να ελεγξει ύποπτο άτομο στη διασταύρωση των οδών Κηφισού & Π. Ράλλη, δέχθηκε επίθεση από 30 άτομα τα οποία βρισκόταν σε παρακείμενο καταυλισμό ρομά.

Οι συνάδελφοί μας ξυλοκοπήθηκαν ανηλεώς, υπέστησαν βαριές σωματικές βλάβες και νοσηλεύονται στο 401 ΓΣΝ. Έχουν περιέλθει σε γνώση μας οι εξής καταγγελίες: Λόγω του γνωστού προβλήματος που εδώ και καιρό έχουμε καταγγείλει για τους ασυρμάτους (ακόμα και πειθαρχικές διώξεις υποστήκαμε για τις καταγγελίες αυτές), οι συνάδελφοί μας καλούσαν σε ενισχύσεις, πλην όμως ήταν αδύνατη η επικοινωνία τους με το Κέντρο και οι ενισχύσεις κλήθηκαν μόνο όταν ο ένας εξ’ αυτών κατάφερε να ξεφύγει από αυτούς που προσπαθούσαν να τον λιντσάρουν και επικοινώνησε τηλεφωνικώς. (Κατάφερε να καλέσει, να πει ότι είναι αστυνομικός και ότι δέχεται επίθεση στη τάδε οδό και συνέχισε να δέχεται χτυπήματα).

Το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας έσπευσε από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε, στο πλευρό των συναδέλφων. Ενημερώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι σε περίπτωση που οι ασύρματοι αποδειχθεί ότι δεν λάμβαναν, θα καταθέσουμε μήνυση για έκθεση σε κίνδυνο. Δεν μπορεί ο καθένας να επιτίθεται κατ’ αυτό τον τρόπο στον Έλληνα Αστυνομικό και να μένει ατιμώρητος και δεν μπορεί όσοι ασχολούνται μόνο με τις Κρίσεις να μην αντιλαμβάνονται ότι με αυτές τις επικοινωνίες στέλνουν τους αστυνομικούς σαν πρόβατα στη σφαγή, ενώ ταυτόχρονα βαυκαλίζονται ότι προΐστανται σε μια Ευρώπαϊκή Αστυνομία.

Τώρα άραγε σε ποιον θα διατάξετε ΕΔΕ;

Υ.Γ. 1. Βαρεθήκαμε να επισκεπτόμαστε συνεχώς τα επείγοντα του 401.

Υ.Γ2. Ουδείς Αξιωματικός επισκέφτηκε τους τραυματίες συναδέλφους στο Νοσοκομείο, παρ’ ότι εμείς παραμείναμε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά ποιος να έρθει; Φοβόταν όλοι μήπως φεύγοντας από το γραφείο τους αποστρατευτούν, οπότε προτίμησαν να μείνουν εκεί!!!!