Το πλούσιο παρελθόν του δολοφονηθέντα Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία

Πλούσιο ήταν το παρελθόν του 46χρονου Γιάννη Μακρή, ο οποίος δολοφονήθηκε με τέσσερις σφαίρες στο στήθος, μέσα στο Smart αυτοκινητό του, στη Βούλα, το βράδυ της Τετάρτης.

Κι άλλη εκτέλεση! Νεκρός ο Γιάννης Μακρής από σφαίρες μέσα σε Smart στη Βούλα

Ο επιχειρηματίας με καταγωγή την Αυστραλία φέρεται να είχε εμπλακεί σε υποθέσεις ναρκωτικών το 2005, να του έχουν «χρεώσει» περίεργες αποπειρες δολοφονίας το 2009 αλλά και συμμετοχή σε θερμά επεισόδια που έλαβαν χώρα σε Αυστραλία, Αγγλία και Μυκονο.

Μάλιστα με αυτές τις κινηματογραφικού τύπου ιστορίες είχαν ασχοληθεί επανειλημμενως τα αυστραλιανα ΜΜΕ. Το 2010 η Daily Telegraph κάνει εκτενη αναφορά και σε ένα αγριο επεισόδιο στα VIP τραπέζια του club Paradise στη Μυκονο οπου σε event του dj Eric Morillo ο «Αυστραλός» και ένας παλιός συνέταιρος του επαιξαν αγριο ξημέρωμα μπουνιές, σηκώνοντας το μαγαζι στο ποδι.

Η καταγραφή των γεγονότων από τα ΜΜΕ της Αυστραλίας

Ο …ορκισμένος εχθρός της οικογένειας Ιμπραήμ, Ιωάννης Μακρής, συνελήφθη από τις αρχές όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει την Αυστραλία και να μείνει στην Ελλάδα με την ερωμένη του, μοντέλο του Playboy.  Το 2013, το τοπικό δικαστήριο του Β. Σύδνεϋ πληροφορήθηκε ότι ο Μακρής ζούσε στην Ελλάδα με την έγκυο φίλη του, Βικτώρια Καρύδα. Tο ζευγάρι μάλιστα, ήταν γνωστό στην Ελλάδα, καθώς φωτογραφιζόταν σε ταμπλόιντ περιοδικά κι εφημερίδες. Ο Mακρής είναι καταδικασμένος για διακίνηση ναρκωτικών και ήταν επιχειρηματικός εταίρος στο «Kings Cross – John Ibrahim», ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης της Οξφόρδης. Το 2007 το μαγαζί χρεοκόπησε.  Δύο χρόνια αργότερα (2009) κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας του αδερφού του συνεταίρου του.  Ο Μακρής  είναι επίσης κτηματομεσίτης, ο οποίος «μοιράζει» το χρόνο του ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Αυστραλία.  Επίσης, έχει συλληφθεί από τις αρχές και για οδικές παραβάσεις και η ποινή του ήταν η εκτέλεση καταναγκαστικών έργων.

Τα αυστραλιανά όργανα διαφθοράς «ξεσκονίζουν» τα περιουσιακά στοιχεία και τις δραστηριότητες του πολυεκατομμυριούχου Ιωάννη Μακρή στην Αυστραλία. Οι δραστηριότητές του θεωρούνται εγκληματικές και παράνομες από τις αυστραλιανές αρχές. Η επιτροπή εγκλημάτων της Αυστραλίας (το αντίστοιχο ελληνικό ΣΔΟΕ) αποτάθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας δικαιολογήσει ο Μακρής το πόθεν έσχες του, τον «ανεξήγητο πλούτο» και κατ επέκταση να πληρώσει ανάλογο πρόστιμο στην Πολιτεία, σύμφωνα με το νόμο. Ο ίδιος έχει καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών (εμπορία) τον Σεπτέμβριο του 2005 και φυλακίστηκε για δύο χρόνια και τρεις μήνες. Σύμφωνα με τον νόμο «περί περιουσιακών στοιχείων», οι καταδικασθέντες πρέπει να δικαιολογήσουν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία και να αποδείξουν ότι η «αυτοκρατορία» τους δεν εμπεριέχει καμία παράνομη δραστηριότητα. Η Επιτροπή Εγκλημάτων έχει ήδη δεσμεύσει μια κατοικία του Μακρή στο Surry Hills, ένα συγκρότημα κατοικιών στο Marrickville και ένα διαμέρισμα (μέχρι να αποδείξει ο Μακρής το «πόθεν έσχες» του). Ελέγχει επίσης την κτηματομεσιτική του επιχείρηση «Macris JAT Developments» ζητώντας από τον Μακρή να δηλώσει και άλλα περιουσιακά στοιχεία που οι Αυστραλοί υποπτεύονται ότι έχει παράνομα. Φέρεται πως ο 40χρονος κατέχει επίσης ένα μερίδιο αντιπροσωπείας αυτοκινήτων πολυτελείας στο Kingsgrove που ονομάζεται «Jemson Motors» ή παίρνει από εκεί προμήθειες.

Χθες το βράδυ θα εγκαινίαζε τη νέα του επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. 

Οι αστυνομικοί, λόγω του παρελθόντος του θύματος, δύσκολα θα βρουν την άκρη του νήματος. 

ΠΗΓΗ