Έκκληση της Συγκλήτου για την χαοτική κατάσταση στα πανεπιστήμια

Νέα έκκληση εκπέμπει η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) εξαιτίας της παρουσίας εμπόρων, διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών γύρω από το Ιδρυμα.

Είναι η δεύτερη ανακοίνωση που εκδίδει το πανεπιστήμιο, αφού, όπως αναφέρει, από το ψήφισμα της 18ης Οκτωβρίου τίποτα δεν έγινε για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Το ψήφισμα αναφέρει:

«Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αφού επανεξέτασε την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους γύρω από τις κτηριακές εγκαταστάσεις του ιδρύματος, εξαιτίας της παρουσίας εμπόρων-διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών, διαπίστωσε ότι οι συνθήκες που περιγράφει το Ψήφισμα της Συγκλήτου της 18ης Οκτωβρίου 2018, εξακολουθούν να υφίστανται.

Η Σύγκλητος με υψηλό αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσει τις προσπάθειες της με στόχο την υπεράσπιση του δικαιώματος της ασφάλειας και των συνθηκών υγιεινής για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, και καλεί, για μια ακόμα φορά, τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας να δράσουν συντονισμένα και αποτελεσματικά για την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών από τους χώρους και δρόμους με τους οποίους γειτνιάζει άμεσα το Πανεπιστήμιο.
Η Σύγκλητος -σε συνεργασία με τους φοιτητές, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του Ιδρύματος και με την υποστήριξη των αποφοίτων του, των οικογενειών των φοιτητών του και των πολιτών που ενδιαφέρονται για το Πανεπιστήμιο- θα εντείνει τις προσπάθειές της για την εξασφάλιση συνθηκών ανεμπόδιστης λειτουργίας του Ιδρύματος.

Προς το σκοπό αυτό αναθέτει στις Πρυτανικές αρχές να ενημερώσουν τους θεσμικούς φορείς της Πολιτείας για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί γύρω από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος και να ζητήσουν τη συνδρομή αυτών για την άμεση αντιμετώπισή της».

 

ΠΗΓΗ