Ενταση στη δίκη για τον θάνατο του οπαδού του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη

Με εντάσεις συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ηρακλείου, η δίκη για τον θάνατο του φιλάθλου του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη, τον Σεπτέμβριο του 2014, στις κερκίδες του γηπέδου της Νέας Αλικαρνασσού την ώρα που διεξαγόταν το παιχνίδι ανάμεσα στον Ηρόδοτο και τον Εθνικό Πειραιά.

Ήδη κατέθεσαν οι γονείς του άτυχου φιλάθλου αλλά και ο Πρόεδρος του Εθνικού, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι έβλεπε τον Κατσούλη να προσπαθεί σθεναρά να αντιμετωπίσει τα χτυπήματα, από τα οποία ωστόσο δεν άργησε να καταρρεύσει.

Υπενθυμίζεται ότι οι βασικοί κατηγορούμενοι είναι τρεις άνδρες εκ των οποίων ο ένας, 28 ετών σήμερα, πρωτόδικα είχε αθωωθεί, ωστόσο δικάζεται εκ νέου, μετά από εισαγγελική έφεση. Ο 28χρονος δεν παρίσταται στη δίκη.

Το ενδιαφέρον αλλά και πολλές αντιδράσεις από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, προκάλεσε η κατάθεση ενός Ηρακλειώτη δικηγόρου, ο οποίος ήταν αυτός που προσκόμισε κατά τη διάρκεια της προανάκρισης δικό του ερασιτεχνικό βίντεο από τον μοιραίο αγώνα.
Το βίντεο δεν δείχνει, όπως υποστηρίζει τα επεισόδια, αλλά παρουσιάζει – κατά τα λεγόμενά του – μόλις 23 δευτερόλεπτα πριν αυτά αρχίσουν, τον 28χρονο κατηγορούμενο (τον οποίο γνωρίζει γιατί είναι γείτονες) να βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του γηπέδου.
Η πολιτική αγωγή εξέφρασε ενστάσεις για την εγκυρότητα του υλικού κάνοντας λόγο για «πειραγμένο» βίντεο και υποστηρίζοντας πως λείπουν από αυτό 5 ολόκληρα λεπτά!

Ο μάρτυρας αντέδρασε έντονα, υποστηρίζοντας πως υπάρχει πραγματογνωμοσύνη για την εγκυρότητα του βίντεο. Τόνισε μάλιστα ότι δέχεται «εξευτελιστικό πόλεμο», την ώρα που αυτός θεώρησε χρέος του να το παρουσιάσει, για «ηθικούς λόγους».

πηγή: cretalive

ΠΗΓΗ