Διεκόπη η δίκη του Ανδρέα Μαρτίνη

Της Ελένης Τσιάβο

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθισε σήμερα ο Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος δικάζεται μαζί με τη σύζυγό του και έναν επιχειρηματία για το ποσό του 3,1 εκατομμυρίου γερμανικών μάρκων που έφθασε στους λογαριασμούς του πρώην ισχυρού άνδρα του νοσοκομείου, Ερρίκος Ντυνάν. Ωστόσο η δίκη διεκόπη για τις 29 Νοεμβρίου λόγω εξέτασης αιτήσεως για παραγραφή ορισμένων αδικημάτων (έτος 1998).

Σημειώνεται πως ο Ανδρέας Μαρτίνης πρόκειται να δικαστεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που αφορά στην υπόθεση δωροδοκίας  από τη γερμανική εταιρία Hospitalia International για προμήθεια υπερκοστολογημένου εξοπλισμού του νοσοκομείου.

Και η άλλη υπόθεση

Ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, κατηγορείται επίσης για τα «κερασμένα» νοσήλια σε πολιτικούς, συγγενείς τους, καλλιτέχνες και δημοσιογράφους, από τα οποία το νοσοκομείο φέρεται να ζημιώθηκε κατά 1.741.242 ευρώ.

Ο 76χρονος φέρεται, την περίοδο που βρισκόταν στο… τιμόνι του νοσοκομείου, να πλήρωσε με κονδύλια που προορίζονταν για αναξιοπαθούντες ασθενείς, σχεδόν το σύνολο του κόστους δαπανηρών εξετάσεων και νοσηλίων «φίλων» του και δη χωρίς οικονομικά προβλήματα.

Η παραπομπή του κ. Μαρτίνη αφορά λίστα 51 «χορηγιών» από την 1/1/2007 ως τις 31/12/2010. Το συνολικό ποσό των 51 επίδικων νοσηλίων φτάνει τα 2.650.662 ευρώ, εκ των οποίων το Ερρίκος Ντυνάν εισέπραξε μόλις 909.420 ευρώ.

Στην κορυφή της λίστας των 51, βρίσκεται ασθενής που, για τρεις νοσηλείες, έπρεπε να πληρώσει 355.491 ευρώ. Κατά το κατηγορητήριο, η γενναία έκπτωση έφτασε στις 300.285 ευρώ ενώ το υπόλοιπο ποσό, σχεδόν στο σύνολο του, καταβλήθηκε από τον ασφαλιστικό του φορέα του ασθενούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις 3 από τους 51 «επώνυμους» ασθενείς της λίστας έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν στο νοσοκομείο το υπόλοιπο του κόστους των εξετάσεων ή της νοσηλείας του, μετά βεβαίως την έκπτωση. Για όλους τους υπόλοιπους εξόφλησαν οι… ασφαλιστικοί φορείς!

Διαβάστε επίσης:

 

Το «πάρτι» ασυδοσίας στον Ερυθρό Σταυρό (έγγραφα)

 

 

ΠΗΓΗ