Θάνατος Κατσίφα: Εγκρίθηκε το αίτημα για Έλληνα πραγματογνώμονα

Μετά από διπλωματικές επαφές και παρέμβαση του ελληνικού προξενείου οι αλβανικές αρχές έκαναν τελικά αποδεκτό το αίτημα της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα να σταλεί από την Ελλάδα πραγματογνώμονας.

Η ιατροδικαστική εξέταση από τον Έλληνα πραγματογνώμονα θα γίνει στο Αργυρόκαστρο όπου βρίσκεται η σορός.

«Οι αρχές ήθελαν να μας δώσουν τη σορό του από την πρώτη μέρα, αλλά εμείς κάνουμε έρευνες, να μας βοηθήσουν οι ιατροδικαστές από τα Γιάννενα», δήλωσε νωρίτερα η κ. Κατσίφα.

Επιφυλακτικός ο δικηγόρος της οικογένειας

Ο δικηγόρος της οικογένειας πήρε σαφείς αποστάσεις από τα όσα ακούγονται περί χαριστικής βολής και εκτέλεσης λέγοντας στον ΑΝΤ1 ότι «οι πληροφορίες δεν είναι ασφαλείς, ούτε σε ένα μέτρο απόσταση», είπε.

Ερωτηθείς ο δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος για το αν η οικογένεια θα διενεργήσει νεκροψία, απάντησε πως «θεωρητικά έχει ολοκληρωθεί η πρώτη πραγματογνωμοσύνη» από τις αλβανικές Αρχές, ωστόσο, «δεν έχουμε ούτε ένα έγγραφο στα χέρια μας από τις αλβανικές Αρχές, ούτε αυτό της νεκροψίας. (…) δεν ξέρουμε ούτε ποιος ούτε πότε την έκανε την νεκροψία».

Επιβεβαίωσε παράλληλα ότι, η οικογένεια «φρέναρε» τη διαδικασία ταφής, μέχρις ότου υπάρξει σαφής απάντηση ως προς τα αίτια του θανάτου. «Είμαι συγκρατημένος, σε ξένο έδαφος, δεν μπορώ να πω όλα αυτά που θέλω».

ΠΗΓΗ