“Τον έσυραν για 70 μέτρα αιμόφυρτο. Φώναξε: “Ζήτω η Ελλάς” και μετά τον εκτέλεσαν”

Την εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα καταγγέλλει άλλος ένας Ελληνας που κατοικεί στις Ελληνικές περιοχές της Αλβανίας. Ο γιατρός Παντελής Πάπιστας, μέλος του Πανελλήνιου Συνδεσμού Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν κοντά στον 35χρονο ομογενή, ο οποίος, όπως υποστηρίζει, εκτελέστηκε από τους Αλβανούς αστυνομικούς.

«Στο βουνό βρήκαμε τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε -γιατί περί εκτελέσεως πρόκειται. Αφού τραυματίστηκε βαριά, θα πρέπει να σβαρνίστηκε για 60 με 70 μέτρα πάνω στο χώμα, γιατί φαίνονται τα ίχνη από αίμα σε διάφορες πέτρες και, όπως μετέδωσαν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, λίγο πριν εκτελεστεί, και φώναξε “ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο ελληνισμός”, κάπου εκεί εκτελέστηκε κιόλας. Του δόθηκε η χαριστική βολή», είπε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο ιατροδικαστής που βρίσκεται στους Βουλιαράτες θα εξετάσει τη σορό του Κατσίφα και θα διενεργήσει έρευνα για να διαπιστώσει εάν οι βολές που δέχθηκε ήταν από κοντινή απόσταση.

Την ίδια ώρα στην Αλβανία έχει μεταβεί και δικηγόρος, ο οποίος θα συνδράμει την οικογένεια, η οποία επιθυμεί να κινηθεί νομικά εναντίον των αστυνομικών κι εκείνων που έδωσαν εντολή για την επιχείρηση.

Αυτή είναι η στιγμή της ανταλλαγής πυροβολισμών

ΠΗΓΗ