Απείλησε μάρτυρα και δικηγόρο ο υπόδικος Μίχος της Χρυσής Αυγής

Απειλές από τον υπόδικο Ν. Μίχο της Χρυσής Αυγής δέχθηκε το πρωί της Δευτέρας, έξω από τη δικαστική αίθουσα και εντός του κτιρίου 8 ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής καθώς και ο μάρτυρας Παναγιώτης Δριμυλής. Στην καταγγελία του Θανάση Καμπαγιάννη σημειώνεται ότι στους τραμπουκισμούς συμμετείχε και ο αστυνομικός συνοδός του Νίκου Μίχου.

Σήμερα, 29/10/2018, ήταν προγραμματισμένη ενώπιον του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών η εκδίκαση της υπόθεσης του «Συνεργείου». Η υπόθεση αφορά την επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο της Ηλιούπολης «Συνεργείο» τον Ιούλιο του 2013 από τάγμα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης με επικεφαλής τούς Ι. Λαγό και Ν. Μίχο.

Η δήλωση του Θ. Καμπαγιάννη

Σήμερα, 29/10/2018, ήταν προγραμματισμένη ενώπιον του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών η εκδίκαση της υπόθεσης του «Συνεργείου», που αφορά επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τους υπόδικους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης βουλευτές της Λαγό και Μίχο, σε κοινωνικό χώρο στην Ηλιούπολη τον Ιούλιο του 2013. Κατόπιν αιτήματος του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Δημήτριου Ζώτου για σύντομη αναβολή λόγω κωλύματος, που υποβλήθηκε στο δικαστήριο από τον υπογράφοντα δικηγόρο Θανάση Καμπαγιάννη, το δικαστήριο αποπειράθηκε τη διακοπή της συνεδρίασης για την 13/11/2018, αλλά εξαιτίας κωλυμάτων δικηγόρων υπεράσπισης, ανέβαλε για την 11/1/2019.

Κατά την έξοδο του πολιτικώς ενάγοντος Παναγιώτη Δριμυλή και του δικηγόρου Θανάση Καμπαγιάννη, έξω από τη δικαστική αίθουσα και εντός του κτιρίου 8, ο κατηγορούμενος Μίχος με την κουστωδία του κινήθηκε απειλητικά κατά του μάρτυρα και του δικηγόρου, ξεστομίζοντας απειλές και εκφράσεις υποκόσμου, προφανώς συναφείς με τις πολιτικές και κοινωνικές του συναναστροφές. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ο αστυνομικός συνοδός του υπόδικου Μίχου, που συμμετείχε στον τραμπουκισμό, επικαλούμενος μάλιστα την αστυνομική του ιδιότητα. Αφού ο Μίχος άκουσε αυτά που έπρεπε και κατάλαβε ότι κανείς δεν τον φοβάται, έβαλε την ουρά στα σκέλια και αποχώρησε. Τα εγκληματικά στοιχεία του φασιστικού περιθωρίου δεν τρομοκρατούν κανέναν, και φυσικά δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν δικηγόρους και μάρτυρες μέσα στο χώρο των δικαστηρίων. Σύντομα θα καθίσουν στο εδώλιο. Και θα λογοδοτήσουν για τις εγκληματικές τους πράξεις.

Αθήνα, 29/10/2018,
Θανάσης Καμπαγιάννης

ΠΗΓΗ