Ρόδος: Ελεύθερος ο Νορβηγός που διώκεται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε τη Δευτέρα (22/10) ο 50χρονος από τη Νορβηγία, ο οποίος διώκεται για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, στην πατρίδα του.

Όπως είναι γνωστό, ο αλλοδαπός συνελήφθη στις 19 Οκτωβρίου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα.

Ο 50χρονος Νορβηγός, συνοδευόμενος από τη συνήγορό του προσήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου όπου και τόνισε ότι δεν συναινεί στην έκδοσή του. Καθώς η ποινή που του έχει επιβληθεί για τις πράξεις που κατηγορείται είναι 130 ημέρες φυλάκιση, ο 50χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, έως τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου.

Το ανώτερο συμβούλιο της Ρόδου θα αποφανθεί για το αν τελικά θα εκδοθεί ή όχι στη Νορβηγία ο αλλοδαπός, ο οποίος θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν επιθυμεί τη μετάβασή του στη χώρα του για να εκτίσει την ποινή του.

Υπενθυμίζεται πως ο αλλοδαπός αναζητούνταν, σύμφωνα με έγγραφο των αρχών Νορβηγίας, προκειμένου να εκτίσει ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε για κατοχή φωτο-βιντεοληπτικού υλικού με πορνογραφικές παραστάσεις σεξουαλικής κακοποίησης-συμμετοχής ανηλικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Πηγή: rodiaki.gr



ΠΗΓΗ