Μυστικά κονδύλια: Κατεπείγουσα έρευνα για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο φάκελος περιείχε τρεις κωδικούς με το συνολικό ποσό που διατέθηκε να φτάνει το 1 εκατ. ευρώ.

Το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας ζητά να ερευνηθεί για την καταγγελόμενη διαρροή πληροφοριών σχετικά με την διάθεση ποσών από τα λεγόμενα “μυστικά κονδύλια” του υπουργείου Εξωτερικών, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης.

Ο κ. Ιωαννίδης διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας η οποία ανατέθηκε στην Κρατική Ασφάλεια με σκοπό να εξακριβωθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως το κακούργημα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, που αφορούν την διαρροή των πληροφοριών .

Αφορμή για την εντολή του Εισαγγελέα στάθηκε δημοσιοποίηση σε ηλεκτρονικό μέσο στοιχείων που φέρονται να προέρχονται από υλικό που εστάλη στην Βουλή σχετικά με την διάθεση απόρρητων κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Την δημοσιοποίηση των επίμαχων στοιχείων καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους τόσο το γραφείο του Πρωθυπουργού , που αναφέρεται σε “δήθεν πληροφορίες” και τονίζει πως η διαρροή “θίγει ευθέως τα εθνικά συμφέροντα” όσο και ο πρόεδρος της Βουλής που κάνει λόγο για “δήθεν απόρρητες δαπάνες του ΥΠΕΞ”.ΠΗΓΗ