Ρόδος: Στο εδώλιο για τέταρτη φορά 54χρονος επιδειξίας

Στο σκαμνί θα καθίσει στις αρχές Οκτωβρίου 54χρονος που είχε συλληφθεί πριν από δύο χρόνια να αυτοϊκανοποιείται έξω από σχολικό συγκρότημα της πόλης της Ρόδου και με «θέα» ανήλικα κορίτσια!

Η υπόθεση είχε διαλευκανθεί το καλοκαίρι του 2016 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι συνέλαβαν για τέταρτη φορά και μάλιστα επ’ αυτοφώρω τον 54χρονο, στις 8 Ιουνίου 2016, έξω από σχολικό συγκρότημα της πόλης μας να βρίσκεται εντός του σταθμευμένου αυτοκινήτου του με κατεβασμένα παντελόνια και να αυτοϊκανοποιείται!

Σε βάρος του 54χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις και ασελγείς πράξεις έναντι αμοιβής σε ανήλικα κορίτσια κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για κατοχή και διακίνηση πορνογραφικού υλικού και μετά την απολογία του είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Ωστόσο δια του δικηγόρου του κ. Βασίλη Καταβενάκη είχε προσφύγει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου και ζήτησε την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους, αίτημα που έγινε αποδεκτό.

Όμως στη συνέχεια ο 54χρονος παραβίασε τους περιοριστικούς όρου που του είχαν επιβληθεί και έτσι εκδόθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου με το οποίο συνελήφθη στο τέλος Φεβρουαρίου 2018 και οδηγήθηκε στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Ρόδου.

Σημειώνεται πως μετά τη διαλεύκανση της υπόθεσης με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου είχαν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 54χρονου.

Η σύλληψη και η «ερωτική φωλιά»

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν στους αστυνομικούς περιήλθε η πληροφορία ότι συγκεκριμένο αυτοκίνητο βρισκόταν σταθμευμένο σχεδόν καθημερινά έξω από σχολικό συγκρότημα της πόλης μας.

Αξιοποιώντας την πληροφορία, οι αστυνομικοί έστησαν «καρτέρι» και εντόπισαν περίπου στις 2.30 το μεσημέρι στις 8 Ιουνίου 2016 τον 54χρονο να έχει σταθμεύσει το όχημά του έξω από το σχολικό συγκρότημα.

Ο ίδιος βρισκόταν μέσα σε αυτό, και σε «έφοδο» που έκαναν οι αστυνομικοί τον βρήκαν να έχει κατεβασμένο το παντελόνι του και να αυτοϊκανοποιείται!

Ο 54χρονος το έκανε όλο αυτό παρατηρώντας τις νεαρές μαθήτριες!

Ο δράστης εντοπίσθηκε επ’ αυτοφώρω, από αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο 54χρονος δεν είχε περιοριστεί στην πράξη που τον εντόπισαν να κάνει οι αστυνομικοί. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 ενεργούσε κατ’ επανάληψη, είτε στο σπίτι του είτε σε υπαίθριους χώρους ή ακόμη και σε διαμέρισμα που είχε ενοικιάσει εκτός πόλεως Ρόδου και χρησιμοποιούσε ως «ερωτική φωλιά», ασελγείς πράξεις σε βάρος δυο ανήλικων κοριτσιών.

Συγκεκριμένα, ο 54χρονος φέρεται – σύμφωνα με την αστυνομία – να προσέφερε σε δύο ανήλικα κορίτσια χρηματικά ποσά έως 20 ευρώ ή ακόμη και διάφορα υλικά ανταλλάγματα προκειμένου αυτά να πηγαίνουν μαζί του σε κάποιους από τους παραπάνω χώρους και εκεί να κάνει ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Δυο Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
• Τρία κινητά τηλέφωνα, σε δειγματοληπτικό έλεγχο των οποίων βρέθηκε ψηφιακό υλικό (βίντεο) με ασελγείς πράξεις σε βάρος των ανήλικων κοριτσιών
• 54 φαρμακευτικά σκευάσματα (δισκία) σεξουαλικής διέγερσης

Απολογούμενος στον ανακριτή, ο 54χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και δήλωσε πως λαμβάνει καθημερινά μεγάλες ποσότητες ψυχοφαρμάκων καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, εξαιτίας των οποίων παρακολουθείται τακτικά από ψυχίατρο και έχει ήδη βγει στη σύνταξη καθώς φέρει ποσοστό αναπηρίας 85%.

Ο ίδιος είπε ότι οι ψυχαναγκαστικές του τάσεις του προκαλούν σεξουαλική διέγερση, κατάσταση που από μόνος του έχει καταφέρει να ελέγχει τις τελευταίες δεκαετίες ώστε οι ενέργειές του να μην θίγουν σε σημαντικό βαθμό τα άτομα που του προκαλούν την διέγερση.

Για αυτό άλλωστε, τόνισε ο 54χρονος, γίνεται απλώς παρατηρητής ατόμων και δεν τα πλησιάζει. Οι δε χώροι που επιλέγει δεν είναι ποτέ μικρότερη των 100 μέτρων από περιοχές με έντονη κίνηση καθώς προσπαθεί – όπως είπε- να μην γίνεται αντιληπτός καθώς για την όλη κατάσταση του αισθάνεται αποτροπιασμό.

Ο 54χρονος είπε πως βρισκόταν αρκετά μακριά από το σχολείο όπου και συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ σε ό, τι αφορά τα δύο ανήλικα κορίτσια δήλωσε ότι γνωρίζονται καθώς ανήκουν στο φιλικό τους περιβάλλον και πως ουδέποτε διέπραξε καμία ασελγή πράξη σε βάρος τους, ουδέποτε τις εκβίασε, τις εξαπάτησε ή τις εξανάγκασε ώστε να δεχθούν την όποια πρότασή του.

Επίσης ο ίδιος αρνήθηκε ότι ουδέποτε παρήγαγε υλικό παιδικής πορνογραφίας και πως το μόνο βίντεο που κατέγραψε ο ίδιος με το κινητό του δεν περιέχει τέτοια στοιχεία.

ΠΗΓΗ Η ΡΟΔΙΑΚΗ

 ΠΗΓΗ