Αυτοί είναι οι απατεώνες που «χτυπούσαν» σε Φθιώτιδα, Ευρυτανία και Εύβοια

Δείτε φωτογραφίες τους

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, έπειτα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευρυτανίας, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες, των τριών απατεώνων που συνελήφθησαν πριν από μερικές ημέρες, κατηγορούμενοι για διάπραξη ληστείας, με τη μέθοδο της απάτης, καθώς και άλλων παρόμοιων πράξεων σε βάρος ηλικιωμένων, σε περιοχές της Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Ευβοίας.

Πριν από 15 περίπου ημέρες ένα ζευγάρι παρουσιάστηκε σε μία 82χρονη στο Καρπενήσι με τη γυναίκα να παριστάνει τη λογίστρια και τον άνδρα τον εφοριακό λέγοντας ότι έχει να λαμβάνει επιστροφή από την εφορία, αφού πρώτα πληρώσει ένα μικρό παράβολο. Αφού είδαν που έχει η γιαγιά το κομπόδεμα, της απέσπασαν 20.000 ευρώ και πολλά κοσμήματα και προσπάθησαν να εξαφανιστούν, έπεσαν όμως στα χέρια της αστυνομίας, μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους.

Πρόκειται για τους:

ΘΕΟΔΩΡΟΥ Ιωάννη του Δημητρίου και της Μαρίνας, γεν. 01-02-1984 στην Αθήνα,

1

ΠΑΪΤΕΡΗ Μαρία – Ασημίνα του Αλεξάνδρου και της Καλλιρρόης, γεν. 01-11-1981 στην Αθήνα και

4 copy

ΣΙΣΚΟ Ανδρέα του Γρηγορίου και της Κωνσταντίας, γεν. 17-04-1964 στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης.

7 copy

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ευρυτανίας, για τα αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, η οποία έχει ισχύ έως την 20-01-2019, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και ιδιαίτερα των ευάλωτων και ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων, καθώς και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.



ΠΗΓΗ