«Σκούπα» της Αστυνομίας σε σπείρες διαρρηκτών: Είχαν «ρημάξει» Εξάρχεια, βόρεια και νότια προάστια

Τρεις σπείρες που άνοιγαν σπίτια και γραφεία και αποσπούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, σε διαφορετικές περιοχές του νομού Αττικής, εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Η πρώτη σπείρα δρούσε στα Εξάρχεια όπου αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω δύο άτομα, την ώρα που είχαν μπει σε κτήριο της περιοχής και παραβίασαν τις πόρτες γραφείων (δικηγορικά-συμβολαιογραφικά), αφαιρώντας χρηματικά ποσά και διάφορα τιμαλφή. 

Σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, οι δράστες, μαζί με έναν 30χρονο συνεργό τους που αναζητείται, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από επαγγελματικούς χώρους στα Εξάρχεια. 

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 546 ευρώ, δύο φορητοί υπολογιστές, κοσμήματα, τρία μαχαίρια, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και αντιασφυξιογόνο μάσκα. Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 14 περιπτώσεις κλοπών από δικηγορικά, συμβολαιογραφικά και εταιρικά γραφεία. 

«Άνοιγαν» σπίτια στη βορειοανατολική Αττική 

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας βορειοανατολικής Αττικής, εξάρθρωσε σπείρα που διέπραττε ληστείες, καθώς και διαρρήξεις-κλοπές από σπίτια στην περιοχή. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στα Γλυκά Νερά δύο αλλοδαποί, μέλη της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας ομοεθνής τους. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες είχαν συστήσει, τουλάχιστον από τον περασμένο Απρίλιο, συμμορία με σκοπό διαρρήξεις-κλοπές από οικίες, οι ένοικοι των οποίων απουσίαζαν. Ως προς τη μεθοδολογία τους, αφού εντόπιζαν τις οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, απενεργοποιούσαν τον συναγερμό και στη συνέχεια εισέβαλαν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Επιπλέον, αφαιρούσαν τα κλειδιά των οχημάτων των ιδιοκτητών, με τα οποία διέφευγαν. 

Σημειώνεται, ότι στις περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες επέστρεφαν στην οικία τους, οι δράστες, προκειμένου να διαφύγουν, δεν δίσταζαν να τους ασκήσουν βία. Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν τόσο τα κλεμμένα αυτοκίνητα, όσο και ενοικιασμένα, στα οποία τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες, υψηλής πιστότητας, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε όμοια οχήματα, νόμιμα κινούμενα. 

Στην κατοχή τους, καθώς και από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών, τιμαλφή, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, εργαλεία, περίστροφο και φυσίγγια. Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 14 περιπτώσεις διαρρήξεων και μία ληστείας. 

Γυναικεία υπόθεση

Στη Γλυφάδα, συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, τέσσερις γυναίκες, ηλικίας 17, 26, 27 και 34 ετών, οι οποίες παραβίασαν κεντρική πόρτα οικίας και μπήκαν στο εσωτερικό της με σκοπό την κλοπή. Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη της οικίας, ο οποίος κάλεσε την Αμεση Δράση. 

Από την έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, προέκυψε ότι οι συλληφθείσες είχαν διαρρήξει τέσσερις οικίες, ενώ στις περιπτώσεις που εντόπιζαν τους ιδιοκτήτες, έκλεβαν με τη μέθοδο της απασχόλησης. Από τις οικίες αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δείτε τι άλλαξε εδώ και λίγες ώρες σε όλες τις συνδέσεις σταθερής, κινητής και internet

Τούρκοι κυνήγησαν ελληνικά μαχητικά – Αυτό το «χουνέρι» από τους Έλληνες θα το θυμούνται



ΠΗΓΗ