Κρήτη: Συνελήφθη για εμπόριο χασίς ο ανήλικος γιος του «βαρόνου» της κοκαϊνης

«Καριέρα» στο εμπόριο… χασίς κάνει ο 17χρονος πλέον γιος του «βαρόνου» της κοκαΐνης που συνελήφθη από τις διωκτικές αρχές καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν πάνω από 900 γραμμάρια ινδικής κάνναβης.

Όπως αναφέρει το cretapost, άνδρες της αστυνομίας σταμάτησαν την Παρασκευή (5/10) για έναν τυπικό έλεγχο τον 17χρονο άνδρα σε δρόμο του Ηρακλείου και μέσα στην τσάντα του βρήκαν την προαναφερόμενη ποσότητα των ναρκωτικών.

Πλέον ο ανήλικος αναμένεται να βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με την δικαιοσύνης.

Πρόκειται για μία υπόθεση που είχε θορυβήσει όλο το πανελλήνιο όταν τον Σεπτέμβριο του 2016 οι αρχές εξάρθρωσαν ένα κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας κοκαΐνης στην Κρήτη.

Πρωταγωνιστές ήταν τα μέλη μίας οικογένειας στο Ηράκλειο με τον 45χρονο πατέρα να έχει τον ρόλο του «ενορχηστρωτή» ενώ στο κύκλωμα συμμετείχαν η σύζυγός του, ο πατέρας του αλλά και ο 15χρονος τότε γιος του.

Οι αρχές, τότε, είχαν βρει κρυμμένα στο χωράφι της οικογένειας πάνω από τρία κιλά κοκαΐνης τα οποία ο 45χρονος έφερνε από την Ολλανδία και τα πωλούσε στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την δικογραφία ο ρόλος του 15χρονου, τότε, γιου της οικογένειας ήταν σημαντικός καθώς λειτουργούσε ως «προπομπός» κάθε φορά που πήγαιναν για να πουλήσουν την ναρκωτική ουσία.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την εκδίκαση της υπόθεσης το δικαστήριο καταδίκασε τον πατέρα σε ισόβια κάθειρξη, την μητέρα σε 18 χρόνια ποινή φυλάκισης ενώ αθώωσε τον 15χρονο τότε γιο της οικογενείας.ΠΗΓΗ