Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε από Ρομά τουρίστας στη Γλύφα

Θύμα συμμορίας Ρομά έπεσε στη Γλύφα τα ξημερώματα του Σαββάτου, 22χρονος Γερμανός τουρίστας που βρέθηκε στην περιοχή.

O νεαρός έφτασε με το αυτοκίνητό του στην παραλία και επέλεξε να διανυκτερεύσει.

Κάποια στιγμή  τρεις- τέσσερις Ρομά  κύκλωσαν το αυτοκίνητό του και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του για να του αφαιρέσουν ότι είχε. Ο 22χρονος αντέδρασε και δέχθηκε μαχαιριά στο πόδι, από έναν ενώ οι υπόλοιποι δράστες, τον χτυπούσαν με χέρια και πόδια.

Οι ληστές τελικά του πήραν ένα κινητό τηλέφωνο και μικρό χρηματικό ποσό.

Μαχαιρωμένος και μη γνωρίζοντας ποιον δρόμο να πάρει ο 22χρονος Γερμανός περπάτησε παραλιακά καταφέρνοντας να φτάσει μετά από ώρες στην Γλύφα και ενημέρωσε κατοίκους της περιοχής τι του είχε συμβεί, περίπου στις τρεις τα ξημερώματα.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Γ.Ν. Πύργου, όπου παρέμεινε για νοσηλεία. Αστυνομικοί που διενεργούν έρευνα έλαβαν κατάθεση του 22χρονου και ταυτοποίησαν τρεις από τους τέσσερις τους οποίους και αναζητούν σε καταυλισμούς της περιοχής.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας

Εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, ληστεία που διαπράχθηκε σε βάρος 22χρονου αλλοδαπού, πριν από τρεις ημέρες στη Γλύφα Ηλείας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστείας σε βάρος δυο ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 21 και 15 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, καθώς και σε βάρος δυο ακόμη συνεργών τους που αναζητούνται.

Ειδικότερα, την 8/9/2018 τα ξημερώματα στην Γλύφα Ηλείας, οι τέσσερις δράστες ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν τροχόσπιτο 22χρονου αλλοδαπού, στον οποίο άσκησαν σωματική βία και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και μικρό χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια ένας από τους δράστες χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο, τραυμάτισε στα κάτω άκρα τον 22χρονο, ενώ παράλληλα προκάλεσε φθορές στα ελαστικά του τροχόσπιτου.

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού διενεργήθηκαν  άμεσα έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας του 21χρονου και του 15χρονου.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δυο δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των στοιχείων των υπόλοιπων συνεργών τους.

Πηγή: Patrisnews.gr



ΠΗΓΗ