Χανιά: Συνελήφθη υπεύθυνος επιχείρησης ψιλικών που πουλούσε λαθραία τσιγάρα

Η μία σύλληψη διαδέχεται την άλλη για λαθραία τσιγάρα και καπνό σε Ηράκλειο και Χανιά.

Το μεσημέρι της Δευτέρας αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χανιών συνέλαβαν τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 30, 31 και 61 ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, o 31χρονος άνδρας, υπεύθυνος επιχείρησης ψιλικών του 61χρονου, φέρεται να πουλούσε στους πελάτες λαθραία τσιγάρα.

Μετά από έρευνα των αστυνομικών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 450 πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιριών τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Ακολούθησε έλεγχος στον 30χρονο ο οποίος βρισκόταν στην εν λόγω επιχείρηση κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 89 συσκευασίες και 450 γραμμάρια καπνού, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Στην συνέχεια ακολούθησε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 31χρονου -υπεύθυνος καταστήματος- όπου στο εσωτερικό αυτού βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 19.125 ευρώ! Η ανωτέρω ποσότητα καπνού και τσιγάρων κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Χανίων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.



ΠΗΓΗ