Φωτιά Μάτι: Στη Βουλή η μήνυση κατά Σκουρλέτη και Τόσκα από τη χήρα Φύτρου

Φωτιά Μάτι | Μήνυση: Το δρόμο της Βουλής πήρε την Τετάρτη (05/09/2018) η μήνυση κατά των πρώην υπουργών Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Τόσκα και κατά παντός άλλου υπευθύνου που είχε καταθέσει τον Αύγουστο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας η Βαρβάρα Φύτρου, χήρα του Γρηγόρη Φύτρου και μητέρα της 13χρονης Εβίτας και του 11χρονου Αντρέα που βρήκαν και οι τρεις τραγικό θάνατο στη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. 

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της, Βασίλη Καπερνάρο, η μήνυση της Βαρβάρας Φύτρου ανοίγει το δρόμο για τη διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων από τη Βουλή.

«Οι ευθύνες είναι εγκληματικές και τα στοιχεία αδιάσειστα ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ή με ενδεχόμενο δόλο», δηλώνει ο συνήγορος.

Ειδικότερα η μηνύτρια, η οποία έχασε όλη της την οικογένεια στρέφεται εκτός των πρώην υπουργών και κατά της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του τέως γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη και του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη.

Καταλογίζει επίσης ευθύνες και στους Σωτήρη Τερζούδη, τέως αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, και Κωνσταντίνο Τσουβάλα, τέως αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε σχετικά:

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον απόηχο της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι



ΠΗΓΗ