ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η ιστορία της Άμεσης Δράσης και η θρυλική ομάδα “ΣΙΓΜΑ” με τα supercars (Βίντεο)

Η Άμεση Δράση , το γνωστό σε όλους 100, μια Υπηρεσία με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της, έχει καθιερωθεί στην συνείδηση των πολιτών για την προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο. Καθημερινά το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχεται περίπου 13.000 κλήσεις και ανταποκρίνεται σε 3000 περιστατικά.

Σημαντικό σταθμό στην εξέλιξη της Άμεσης Δράσης (στον Νομό Αττικής για αρχή), υπήρξε η σύσταση της ομάδας δικυκλιστών της Άμεσης Δράσης με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ομάδα Ζ» στις 17/2/1979, με απόφαση της τότε ηγεσίας της Αστυνομίας Πόλεων. Η ομάδα αυτή επανδρώθηκε στην αρχή από Αστυνομικούς της Τροχαίας Αθηνών και στην συνέχεια από Αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών, οι οποίοι επιθυμούσαν να υπηρετήσουν στην Άμεση Δράση ως μοτοσικλετιστές με δική τους αίτηση.

Η Άμεση Δράση είναι η υπηρεσία με την μεγαλύτερη κοινωνική προσφορά στον πολίτη. Τον Αύγουστο του 1959, με διαταγή του τότε Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών , της τέως Αστυνομίας Πόλεων, συστήθηκε το «Τμήμα Ασυρματοφόρων Οχημάτων Άμεσης Δράσης», στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μηχανοκινήτου. Η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής είναι μηχανοκίνητη Υπηρεσία με ικανό αριθμό R / T περιπολικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Η αποστολή της επικεντρώνεται στη άμεση και συνεχή παροχή υπηρεσιών ασφαλείας προς τους πολίτες, την άμεση επέμβαση στα συμβάντα αστυνομικής φύσεως, την συνεχή περιπολία για την εξασφάλιση της δημόσιας τάξης και την παροχή ειδικής υποστήριξης στις λοιπές Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.