Έξι Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών στα χέρια της Ασφάλειας Αττικής (φωτογραφία)

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας νόθευαν και διακινούσαν ναρκωτικά στην Ελληνική Επικράτεια.

Συνελήφθησαν, στις 2-5-2018 έπειτα από ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση στο Μαρκόπουλο και στην Ελευσίνα, έξι (6) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 28 έως 50 ετών και μία 30χρονη ημεδαπή.

Έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αναφορικά με τη δράση ατόμων στην νόθευση και επανατυποποίηση ποσοτήτων ηρωίνης καθώς και μετά από εκτεταμένες έρευνες εξακριβώσεων, διασταυρώσεων στοιχείων και δημιουργίας προφίλ των εμπλεκομένων, επετεύχθη ο εντοπισμός τους και εξακριβώθηκαν οι ρόλοι τους.

Συγκεκριμένα, τέσσερις εκ των δραστών εντοπίσθηκαν στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου να μεταφέρουν οργανωμένα με ένα αυτοκίνητο ως προπομπό, και έτερο ως κύριο μέσο μεταφοράς, σε ειδική κρύπτη στο ταμπλό, ποσότητα ηρωίνης. Οι υπόλοιποι δράστες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο Μαρκόπουλο και στην κατοχή τους βρέθηκαν ομοίως ναρκωτικές ουσίες.

Ως προς τον τρόπο δομής της οργάνωσης, αρχηγικό ρόλο είχε ο 50χρονος ο οποίος εισήγαγε την ηρωίνη από την Αλβανία, την νόθευε και στην συνέχεια την αποθήκευε προσωρινά σε διάφορους χώρους στο Μαρκόπουλο. Ακολούθως, ο 31χρονος με τον 34χρονο την απέκρυπταν σε διάφορα σημεία πλησίον του καταυλισμού στην θέση Νταμάρια Μαρκοπούλου, και αναζητούσαν διακινητές, ενώ τέλος οι υπόλοιποι ήταν υπεύθυνοι για την ανεύρεση πελατών.

Συνολικά, από τις έρευνες σε οικίες, χώρους και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ηρωίνη βάρους -1.028- γραμμαρίων
  • Υγρή μεθαδόνη βάρους -130- γραμμαρίων
  • Το χρηματικό ποσό των -1.990- ευρώ
  • Τρία (3) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα
  • Οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.