Ανεξέλεγκτοι «Ρουβίκωβες» – Μπούκαραν και στο Βρετανικό Συμβούλιο

Ανεμπόδιστοι, ανενόχλητοι και χωρίς κανέναν φόβο για τυχόν παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, τα μέλη του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν μια ακόμη έφοδο, αυτή την φορά στο Βρετανικό συμβούλιο στην οδό Φιλικής Εταιρείας στο Κολωνάκι.

Είκοσι μέλη της αναρχικής συλλογικότητας, αιφνιδίασαν τους παρευρισκόμενους στο χώρο στις 10:15 το πρωί και πέταξαν τρικάκια με συνθήματα κατά του πολέμου στη Συρία. Στην συνέχεια και μέχρι να… κινητοποιηθεί η ΕΛ.ΑΣ, τα μέλη της συλλογικότητας πρόλαβαν να φύγουν και να κινηθούν πεζή προς τα Εξάρχεια.
Η έφοδος στο Βρετανικό Συμβούλιο, έρχεται λίγα μόλις 24ωρα μετά την επίθεση στη Γαλλική πρεσβεία στην «καρδιά» της Αθήνας. Σε κείμενο που ανήρτησαν σε ιστότοπο αντιεξουσιαστικών ιδεών, τα μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν μεταξύ άλλων, « Το πιο απλό είναι η πασαρέλα οπλικών συστημάτων (λίγες μέρες μετά το χτύπημα το Ελληνικό κράτος παζάρεψε τις γαλλικές φρεγάτες που χρησιμοποιήθηκαν ώστε μια μέρα κι αυτό να έχει τα κατάλληλα επιθετικά όπλα να βοηθήσει το ΝΑΤΟ σε κάποιο πλήγμα 1000 χλμ μακριά απο την Ελλάδα). Το πιο ουσιαστικό είναι η μόνιμη εγκατάσταση ΝΑΤΟικών δυνάμεων σε πολεμική ετοιμότητα στην Ανατολική μεσόγειο, ακριβώς πάνω από τα πετρελαϊκά κοιτάσματα και σε απόσταση βολής από την μέση Ανατολή. Το κράτος των ΗΠΑ, της Γαλλίας και φυσικά ο μαδημένος όσο και φιλόδοξος αλλά πάντα πιστός στον παγκόσμιο διάδοχό του, τις ΗΠΑ, βρετανικός ιμπεριαλισμός, επανεπιβεβαίωσαν με αυτούς τους βομβαρδισμούς την στρατιωτική κατοχή της ανατολικής μεσογείου. Αυτό που επιβεβαίωσαν πάνω από όλα, και αυτό μας αφορά άμεσα, είναι πως τα πιόνια μια μεγάλης ενδοϊμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην περιοχή μας έχουν στηθεί. Αυτό που περιμένουν είναι η πολιτική απόφαση, που θα έρθει αν οι λύκοι δεν βρουν σύντομα μια φόρμουλα συνεννόησης για τα συμφέροντά τους. Ως αδύναμοι σύμμαχοι των ΗΠΑ, αλλά όλο και περισσότερο στο νέο πολυπολικό κόσμο, ως ανεξάρτητοι παίκτες, Γαλλία και Βρετανία απλώνουν χέρι αρπαγής. Ειδικά το Βρετανικό κράτος και κεφάλαιο, τώρα που βρέθηκε εκτός ΕΕ, είναι αναμενόμενο να αναζητήσει ευκαιρίες που θα επανεπιβεβαιώσουν το διεθνές κρατικό του κύρος αλλά και θα εξασφαλίσουν θέση για τις εταιρείες της στα μεγάλα φαγοπότια του κόσμου».