Η Ασφάλεια Αγρινίου σε επιφυλακή μετά από καταγγελίες γονέων για αποπλάνηση ανήλικων παιδιών

Αίσθηση αλλά και ερωτηματικά προκαλεί η περίπτωση καταγγελίας που έγινε από μητέρα στην Ασφάλεια Αγρινίου, η οποία και κατηγορεί 30χρονο ότι προχώρησε σε άσεμνες και ασελγείς πράξεις σε βάρος του ανήλικου γιου της σε οικία στο Αγρίνιο, «ψαρεύοντας» τον από δημόσιο χώρο.

Το αξιοσημείωτο στην σοβαρή αυτή υπόθεση, που αυτεπάγγελτα έχει προκαλέσει την επέμβαση του Εισαγγελέα και των αστυνομικών αρχών, μιας και πρόκειται για κακούργημα, είναι πως τόσο η συγκεκριμένη μητέρα, όσο και η μητέρα ενός ακόμη παιδιού, που φέρεται να έπεσε θύμα των πράξεων του 30χρονου, δεν έχει προχωρήσει σε μήνυση σε βάρος του φερόμενου δράστη.

Η αρχική αναφορά όμως ήταν αρκετή ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες, μιας και πρόκειται για ποινικό αδίκημα. Έτσι τόσο η γυναίκα που έκανε την καταγγελία στην Αστυνομία, όσο και η δεύτερη μητέρα, που φέρεται να μην ήθελε αρχικά, για τους δικούς της λόγους, να γίνει γνωστή η υπόθεση, κλήθηκαν να δώσουν καταθέσεις στο Αστυνομικό Μέγαρο του Αγρινίου, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σήμερα Παρασκευή κατέθεσε η πρώτη μητέρα με το παιδί της, φερόμενο θύμα του 30χρονου ενώ το Σάββατο αναμένεται να καταθέσει και η άλλη μητέρα με το παιδί της.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το περιστατικό έχει γίνει γνωστό σε νομικούς και αστυνομικούς κύκλους εδώ και ένα εικοσαήμερο περίπου, και απορίες προκαλεί η ανταπόκριση μέχρι στιγμής της Αστυνομίας τουλάχιστον, μιας και η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή.

Η όλη διαχείριση προκαλεί απορίες, αφού επιπλέον διακινούνται πληροφορίες ότι πιθανώς τα θύματα του 30χρονου να είναι περισσότερα από δυο και τελικά οι σχετικές διαδικασίες ξεκίνησαν μόλις σήμερα, μετά τις καταθέσεις των δυο πρώτων μαρτύρων και την δημοσιότητα που πήρε η καταγγελία.

Μόλις σχηματιστεί η δικογραφία, θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα που αφού θα προσδιορίσει την κατηγορία θα την διαβιβάσει στον Ανακριτή που θα αποφασίσει εάν θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ο φερόμενος ως δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές.

Πηγή: agriniopress.gr