Πακιστανοί διακινητές στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. (φωτός)

Συνελήφθησαν χθες (15-2-2018) το πρωί, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 51, 41, 34 και 18 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Μπανγκλαντές και Πακιστάν.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τέσσερις διακινητές, διότι όπως προέκυψε, οι δύο από αυτούς, ηλικίας 51 και 41 ετών, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και κινούμενοι σε επαρχιακό δίκτυο, λειτουργούσαν ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που επέβαιναν οι άλλοι δύο δράστες και με το οποίο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει για τον 51χρονο και το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε, βρέθηκαν δύο (2) πλαστά δελτία αιτούντος διεθνή προστασία και ένα (1) πλαστό υπηρεσιακό σημείωμα, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Κατασχέθηκαν επίσης τα παρακάτω οχήματα: