Συνελήφθη από τη ΔΙ.ΑΣ. μετά από καταδίωξη 32χρονος για 14 ένοπλες ληστείες σε ταχυδρομεία, σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα της Αθήνας

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 20-12-2017 στην περιοχή της Κυψέλης, ένας 32χρονος ημεδαπός για ληστείες κατά συρροή σε ταχυδρομικά καταστήματα, καταστήματα Σούπερ Μάρκετ και Μίνι Μάρκετ, πρατήρια καυσίμων και περίπτερα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου Αθηνών.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατέγραψε κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα κυρίως στην Κυψέλη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου Αθηνών, κατά τις οποίες ένας άγνωστος άνδρας, εισέρχονταν σε αυτά με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα τύπου full face και με την απειλή πιστολιού ακινητοποιούσε πελάτες και υπαλλήλους και αφαιρούσε χρηματικά ποσά από τα ταμεία.

Για το λόγο αυτό συστάθηκε από την ανωτέρω Υπηρεσία ειδική ομάδα αστυνομικών, με σκοπό την ταυτοποίηση-ομαδοποίηση παρόμοιων υποθέσεων, την διερεύνηση της συμμετοχής του σε αυτές, καθώς και τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Πρωινές ώρες της 20-12-2017, ο 32χρονος δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε ταχυδρομικό κατάστημα στην περιοχή της Κυψέλης και αφού ακινητοποίησε με την απειλή πιστολιού, πελάτες και υπαλλήλους, πυροβολώντας μία φορά προς το πάτωμα, αφαίρεσε χρήματα από τα ταμεία και διέφυγε πεζός.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) που διενεργούσαν αναζητήσεις στην περιοχή, τον εντόπισαν να κρύβεται σε κοινόχρηστη αποθήκη, στην ταράτσα πολυκατοικίας στην Κυψέλη, τον ακινητοποίησαν και τον προσήγαγαν στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.

Στην αποθήκη, πλησίον του σημείου που κρύβονταν ο δράστης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα με (23) φυσίγγια
  • το χρηματικό ποσό των -3.790- ευρώ που είχε αφαιρεθεί από το ταχυδρομικό κατάστημα
  • μία (1) συσκευή κινητού τηλεφώνου
  • τα ρούχα που φορούσε ο δράστης κατά τη διάπραξη της ληστείας

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί δεκατέσσερις (14) επιπλέον περιπτώσεις ληστειών, που διαπράχθηκαν στις περιοχές Κυψέλης, Πατησίων, Αγίου Παντελεήμονα, Κολωνού και Παγκρατίου.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή και εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης.