.xt-votes .xt-likes { background-color: #27a159!important} .xt-votes .xt-likes{ color: #ffffff!important} .xt-votes .xt-likes a{ color: #ffffff!important} .xt-votes .xt-dislikes { background-color: #ebebeb!important} .xt-votes .xt-dislikes{ color: #7d7d7d!important} .xt-votes .xt-dislikes a{ color: #7d7d7d!important} .xt-votes { text-align: left} .xt-likes, .xt-dislikes, .xt-votes i { font-size: 14px!important}

GST – Gracie Survival Tactics: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η εκπαίδευση αυτοάμυνας των Μυστικών Υπηρεσιών και των Σωμάτων Ασφαλείας των ΗΠΑ

Η τεχνική εκπαίδευσης GST (Gracie Survival Tactics) εφαρμόζεται σε όλα τα σώματα ασφαλείας της Αμερικής και έχει αποδειχθεί ότι διευκολύνει το έργο των υπηρεσιών σε συλλήψεις με αμεσότητα και χωρίς “απώλειες”. Είναι το “Ευαγγέλιο” για κάθε Αστυνομικό που βρίσκεται σε μάχιμη θέση στην δύσκολη σε παραβατικότητα αυτή χώρα, γι’ αυτό χρησιμοποιείται πλέον σε όλες τις σκληρές υπηρεσίες των ΗΠΑ (CIA, FBI, DOE, DCIS, κ.α.) αλλά και στον στρατό (δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις υπηρεσίες). Ήδη, την τεχνική εκπαίδευσης GST, έχουν ξεκινήσει δεκάδες μυστικές και ειδικές υπηρεσίες Παγκοσμίως.

Καλά νέα για την Ελλάδα

http://www.gracieacademy.com/gst.asp

Στην Ζάκυνθο, στα τέλη Μαϊου του 2018 θα διεξαχθεί η 1η 5νθημερη σειρά μαθημάτων για Αστυνομικούς τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρώπης. Δείτε αναλυτικά την σχετική ανακοίνωση ΕΔΩ. To κόστος συμμετοχής μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.

Τα καλά νέα όμως, δεν σταματούν εδώ.

Σύντομα, θα ανακοινωθούν ημερομηνίες διεξαγωγής στην Ελλάδα και για πρώτη φορά Πανευρωπαϊκά, της τεχνικής GRACIE SURVIVAL TACTICS, όπου θα είναι “ανοιχτά” για πολίτες που ασχολούνται με υπηρεσίες φύλαξης, vip, security, αλλά και Αστυνομικών, Λιμενικών, Στρατιωτικών και λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας. Τα σεμινάρια θα είναι μονοήμερα, 6 ωρών, με θεωρία και πρακτική και θα ξεκινήσουν προς τα τέλη Μαρτίου από την Αθήνα. Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και με σειρά προτεραιότητας, ενώ θα δοθούν και διπλώματα παρακολούθησης των σεμιναρίων. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλέσετε στο 210 300 34 32.

Το GRACIE SURVIVAL TACTICS και οι κανόνες του

Το GRACIE SURVIVAL TACTICS (military/LEO/security personal) είναι πρόγραμμα εκπαίδευσης υψηλής εξειδίκευσης που αφορά επαγγελματίες στρατιωτικούς-αστυνομικούς και άτομα που δραστηριοποιούνται στο χώρο του SECURITY. Οι τεχνικές που εφαρμόζονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ,έχουν υιοθετηθεί σε πρακτικό επίπεδο από κάθε Ομοσπονδιακή και Πολιτειακή υπηρεσία στις Η.Π.Α καθώς και στους πέντε (5) κλάδους των ενόπλων δυνάμεων των Η.Π.Α. περιλαμβάνοντας και τις ειδικές δυνάμεις (SOCOM).

Το GST είναι ένας ζωντανός οργανισμός που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία 20 χρόνια και εξελίσσετε συνεχώς σε πραγματικό χρόνο, βασισμένο στην ανατροφοδότηση και βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας του συστήματος, από αυτούς που το χρησιμοποιούν  πραγματικά στο πεδίο της μάχης. Είναι το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο μαχητικό πρόγραμμα αυτοάμυνας στο κόσμο, γιατί βασίζεται μόνο στο jiu-jitsu που είναι 100% εφαρμόσιμο από το μέσο αστυνομικό – στρατιωτικό…  και η αποτελεσματικότητα του έχει αποδειχθεί στο πέρασμα του χρόνου στη πράξη από πραγματικές μάχες που έχουν δοθεί από στρατιωτικούς και αστυνομικούς των Η.Π.Α  τόσο στην ενδοχώρα όσο και  παγκοσμίως, όπου αυτοί έχουν διαταχθεί.

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ GST (THE GST TRUTHS)

Σύμφωνα με το FBI μόνο για το έτος 2009 έλαβαν χώρα στις Η.Π.Α  57,268  επιθέσεις σε εν ενεργεία αστυνομικούς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Στο σύνολο το 81,4%, δηλαδή οι 46,616 επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από άοπλους υπόπτους. Είτε από τους ίδιους, είτε από συνεργούς τους, εμπλεκομένους στα περιστατικά χρησιμοποιώντας ωμή βία (γροθιές, κλωτσιές, κτλ). Το μεγαλύτερο ποσοστό των επιθέσεων στους αστυνομικούς 32,6% έγινε όταν είχαν κληθεί να επιληφθούν σε περιστατικά για διατάραξη κοινής ησυχίας, ενδοοικογενειακής βίας , επεισοδίων σε νυχτερινά κέντρα κτλ.

             *ΑΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΣ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ*

                             Το GST είναι βασισμένο σε τρεις βασικούς κανόνες

Α) Ο ΥΠΟΠΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΥ

Σε μια πραγματική συμπλοκή σώμα με σώμα, δεν υπάρχει διαιτητής να σταματήσεις και να ξεκινήσεις την επίθεση, δεν υπάρχουν κατηγορίες με κιλά και επίπεδα ζωνών δεν υπάρχει χρόνος είτε κανόνες να δεσμεύουν κινήσεις και χτυπήματα επιτρεπόμενα η μη. Μόνο ο ύποπτος γνωρίζει το πότε και το πως θα επιτεθεί. Κάθε φορά που πλησιάζεις στον έλεγχο για μια προβλεπόμενη επαφή με τον ελεγχόμενο, είτε ακόμα και για να παραλάβεις τα νόμιμα έγγραφα, υπάρχει αρκετός χώρος (ευκαιρία) για να υπάρξει αιφνιδιαστική επίθεση. Στο GST μαθαίνουμε απλές και αποτελεσματικές τακτικές από αιφνιδιαστικές επιθέσεις των ελεγχόμενων – υπόπτων  για να μπορούν οι αστυνομικοί:

α) να εξουδετερώσουν την απειλή

β) να καταλάβουν θέση ισχύος σε σχέση με τον ύποπτο  και

γ) να ελαχιστοποιήσουν τη βλάβη της σωματικής τους ακεραιότητας  καθώς και του υπόπτου σύμφωνα με το ισχύων νομικό πλαίσιο.

Β) ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΕΜΠΛΑΚΗΣ ΣΕ ΜΑΧΗ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ

Εάν επιλέξεις να παλέψεις με τον ύποπτο σώμα με σώμα σαν να παλεύεις σε dojo-tatami, εκτίθεσαι ο ίδιος σε κίνδυνο, αφού μπορεί να σου αποσπάσει τα προβλεπόμενα από το νόμο υλικά – όπλα και να τα χρησιμοποιήσει εναντίον σου. Επίσης εάν η μάχη μεταφερθεί στο έδαφος όταν δεν το επιδιώξεις εσύ, πρέπει να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Το GST διδάσκει αποτελεσματικές και δοκιμασμένες εμπειρικά τεχνικές απεγκλωβισμού, που θα σε κάνουν να μπορείς να σηκωθείς από το έδαφος επαναπροσδιορίζοντας τη τακτική σου και  κάνοντας χρήση  των κατάλληλων μέσων άσκησης ελέγχου για να εξουδετερωθεί η απειλή. Το GST επίσης επιδεικνύει μια σειρά από τεχνικές αποτροπής αφοπλισμών από το έδαφος εάν ο ύποπτος που εμπλέκεσαι προσπαθήσει να ανακτήσει τον οπλισμό σου, μαθαίνοντας  να μπορείς ο αστυνομικός -στρατιωτικός  να διατηρεί στη κατοχή του τον οπλισμό του και να ανακτά την ισορροπία  του με ασφάλεια . Η φιλοσοφία είναι απλή.

ΜΑΘΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ

Γ) ΣΤΗ  ΜΑΧΗ  ΣΤΟ  ΔΡΟΜΟ  ΔΕΝ  ΥΠΑΡΧΕΙ  ”TAP OUT”

Στο ΜΜA (mixed martial arts)  είτε στο sport JIU JITSU το ”tap out” (παράδοση) λειτουργεί άμεσα. Η αντιμετώπιση ενός βίαιου μη συνεργάσιμου υπόπτου από  αστυνομικούς – στρατιωτικούς είναι τελείως διαφορετική από έναν αγώνα ΜΜΑ. Σε μια μάχη για τη ζωή σου όταν κάποιος θέλει να σε τραυματίσει είτε και ακόμα να σε πληγώσει θανάσιμα, το tap out δεν θα σε σώσει. Για τους αστυνομικούς -στρατιωτικούς επαγγελματίες καταλαβαίνουμε ότι η ”νίκη” επιτυγχάνεται μόνο όταν εξουδετερώνεται η απειλή και το άτομο δεσμεύεται, οδηγώντας το στο κατάλληλο κατάστημα κράτησης με ασφάλεια. Στο πρόγραμμα του GST έχουμε διαχωρίσει και κατηγοριοποιήσει μια σειρά από απλές αξιόπιστες τεχνικές ασφαλούς χειροπεδήσης που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε όποια θέση και αν βρίσκεσαι στη μάχη. Οι τεχνικές έχουν εφαρμογή τόσο στο ένας (LEO/mil) προς έναν (subject) καθώς και στο δυο (LEO/mil) προς έναν (subject), ώστε η βασική μεθοδολογία να έχει ως σκοπό τη λιγότερη δυνατή άσκηση βίας ως προς τον ύποπτο και την μικρότερη έκθεση  σε κίνδυνο των ενεργών την σύλληψη.

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ (TACTICAL GEAR TESTED)

Yπαρχουν πολλές τεχνικές πολεμικών τεχνών που είναι εκπληκτικά εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές φορώντας απλό καθημερινό ρουχισμό, όμως είναι τελείως άχρηστες όταν προσθέσουμε αλεξίσφαιρο γιλέκο – υπηρεσιακή ζώνη με πλήρη φόρτο,  είτε  αντιβαλλιστικές πλάκες – κράνος. Πριν κάθε τεχνική προστεθεί στο GST δοκιμάστηκε εντατικά ώστε να μπορεί  να συμπεριληφθεί κάθε πιθανό σενάριο ,ανεξάρτητα με τη  θέση του αστυνομικού στο χώρο, και εάν είναι εφαρμόσιμη  ευρισκόμενος σε πλήρη φόρτο εξάρτησης, χωρίς τα υλικά του να εμποδίζουν την τακτική του και την  ομαλή κινησιολογία του στη μάχη.