Αυτός είναι ο δραπέτης που συνελήφθη το πρωί – Είχε σκοτώσει εν ψυχρώ δυο Αστυνομικούς στην Λ. Αλεξάνδρας

Στα χέρια της αστυνομίας μετά από επιχείρηση της ΕΚΑΜ και της Ασφάλειας σε σπίτι στα Σπάτα, έπεσε 50χρονος δραπέτης των φυλακών, ο οποίος καταζητείτο από τον Μάρτιο του 2015, που είχε πάρει άδεια και δεν επέστρεψε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Πρόκειται για τον Αντώνη Καραμολέγκο, ο οποίος είχε σκοτώσει δύο αστυνομικούς το 1990 έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ο Καραμολέγκος είχε πάρει άδεια από τις φυλακές τον Μάρτιο του 2015 και δεν επέστρεψε. Έναν χρόνο μετά την παραβίαση της άδειας, τον Μάρτιο του 2016, είχε πυροβολήσει έναν άνδρα μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Νέο Ηράκλειο με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά.

Για την υπόθεση αυτή έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Σημειώνεται ότι άδεια από τις φυλακές ο 50χρονος είχε πάρει και το 2011, την οποία είχε παραβιάσει, αλλά τότε εντοπίστηκε γρήγορα και συνελήφθη.

Τον Ιανουάριο του 2011 έλαβε άδεια από τις φυλακές Αγιάς και δεν ξαναπάτησε ποτέ πίσω

Έναν χρόνο μετά, τον Αύγουστο του 2012 εντοπίζεται σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι όπου και συλλαμβάνεται μαζί με την 41χρονη τότε σύντροφό του, η οποία ενδεχομένως να ήταν και η συνεπιβάτης και στο τελευταίο αιματηρό περιστατικό στο Νέο Ηράκλειο. Στην κατοχή τους βρέθηκαν τότε στο Χαλάνδρι, ναρκωτικά, ένα ολόκληρο οπλοστάσιο με αυτόματα όπλα, διόπτρες, δύο μοτοσικλέτες, εκ των οποίων η μία κλεμμένη, κράνη, ακόμα και στολές ειδικών φρουρών της Αστυνομίας…, εξοπλισμό που πιθανόν ήθελε για να πραγματοποιήσει ένοπλες ληστείες. Ο ισοβίτης οδηγήθηκε και πάλι πίσω στις φυλακές και παρόλο το ιστορικό του, πριν μερικούς μήνες έλαβε και πάλι άδεια για να φροντίσει και πάλι να μην ξαναγυρίσει ποτέ πίσω, κάνοντας αυτή την φορά χρήση των νέων ευνοϊκών διατάξεων του νόμου.

Στο σπίτι στα Σπάτα εντοπίστηκε από την Ασφάλεια Αττικής και σήμερα το πρωί έγινε η επιχείρηση, όπου ο δραπέτης συνελήφθη. Επίσης, συνελήφθη μια 46χρονη γυναίκα που ήταν μαζί του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σπίτι βρέθηκε ένα πιστόλι καθώς επίσης κυνηγετικά όπλα και πολλά φυσίγγια. Ακόμα βρέθηκαν στην αυλή κλεμμένα οχήματα. Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία και ο 50χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.