Υπάλληλος πρακτορείου ΠΡΟΠΟ σκηνοθέτησε ληστεία για να μπαλώσει το χαμένο δελτίο που έπαιξε

Υπόθεση «σκηνοθετημένης» ληστείας εξιχνιάσθηκε έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων, οι οποίοι συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 25χρονο αλλοδαπό -υπάλληλο πρακτορείου διενέργειας τυχερών παιχνιδιών.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, άσκοπης κινητοποίησης Αρχής και υπεξαίρεσης.

Προηγήθηκε καταγγελία του 25χρονου υπαλλήλου, σύμφωνα με την οποία, βραδινές ώρες της 10-09-2017, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, άγνωστος δράστης, εισήλθε στο παραπάνω πρακτορείο και με την απειλή όπλου αφαίρεσε χρηματικό ποσό, διαφεύγοντας στη συνέχεια με συνεργό που τον ανέμενε.

Από την ενδελεχή αστυνομική διερεύνηση των καταγγελλομένων, προέκυψε ότι ο 25χρονος κατήγγειλε ψευδώς το προαναφερόμενο περιστατικό, προκειμένου να δικαιολογήσει χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 5.500 ευρώ το οποίο διέθεσε σε τυχερό παιχνίδι χωρίς να καταβάλει το σχετικό αντίτιμο, ενώ επιπλέον, προέκυψε ότι υπεξαίρεσε το χρηματικό ποσό των (2.910) ευρώ από το ταμείο του καταστήματος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.