Ήρωας “ΖΗΤΑΣ” έσωσε νεαρό φοιτητή μέσα από φλεγόμενο όχημα

Φύλακας άγγελος αποδείχτηκε ένας αστυνομικός της ομάδας «Ζ» για έναν νεαρό φοιτητή, γιος γνωστού χειρουργού, που βρέθηκε εγκλωβισμένος μέσα στις φλόγες που τύλιξαν το αυτοκίνητό του έπειτα από τροχαίο στη Σαρωνίδα!

Με κίνδυνο της ζωής του, ο αστυνομικός χώθηκε με αυτοθυσία στο φλεγόμενο όχημα και κατάφερε να τον βγάλει έξω κατατρομαγμένο, αλλά σώο!

Το σοβαρό τροχαίο συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο 21χρονος φοιτητής επέστρεφε στο σπίτι του στη Σαρωνίδα. Η ολισθηρότητα του οδοστρώματος τον έκανε να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το οποίο αρχικά προσέκρουσε με σφοδρότητα σε μια κολόνα φωτισμού της παραλιακής λεωφόρου και στη συνέχεια έπεσε σε ένα φοινικόδεντρο στην άκρη του δρόμου.

Η άμορφη μάζα από τις λαμαρίνες τυλίχτηκε αμέσως στις φλόγες, προκαλώντας πανικό στον νεαρό φοιτητή, που -ευτυχώς- δεν είχε τραυματιστεί και διατηρούσε τις αισθήσεις του.

Ο κίνδυνος

Ταραγμένος όπως ήταν, προσπάθησε να λύσει τη ζώνη ασφαλείας και να βγει από το φλεγόμενο όχημα, καθώς ήταν άμεσος ο κίνδυνος να καεί ζωντανός. Ομως, εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα διαπίστωσε έντρομος ότι ο μηχανισμός είχε κολλήσει εξαιτίας της πρόσκρουσης και δεν κατάφερνε να τον ξεμπλοκάρει, όσο και αν προσπαθούσε!

Για καλή του τύχη, εκείνη τη στιγμή περνούσε από το σημείο με τη μοτοσικλέτα του ο αστυνομικός της ομάδας «Ζ», ο οποίος πήγαινε να αναλάβει υπηρεσία.

Αμέσως σταμάτησε και χωρίς να υπολογίσει τον κίνδυνο για τη δική του ζωή, μπήκε στο φλεγόμενο όχημα και έλυσε με ψύχραιμες και γρήγορες κινήσεις τη ζώνη ασφαλείας που συγκρατούσε καθηλωμένο στο κάθισμα του οδηγού τον έντρομο 21χρονο.

Χωρίς να χάσει στιγμή, άνοιξε την πόρτα του οδηγού και τον έβγαλε έξω στον δρόμο, δευτερόλεπτα προτού οι φλόγες τυλίξουν ολόκληρο το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια ο «Ζητάς» κάλεσε ασθενοφόρο, που έφτασε αμέσως στο σημείο και παρέλαβε τον νεαρό φοιτητή, ο οποίος είχε υποστεί σοκ νιώθοντας τον θάνατο να πλησιάζει!

Ο 21χρονος ένιωσε την τελευταία στιγμή ένα χέρι να τον κρατάει ζωντανό και χρωστάει τη ζωή του στον «φύλακα άγγελο» που περνούσε τυχαία και έπαιξε και ο ίδιος τη ζωή του κορόνα γράμματα για να τον σώσει.