Δολοφονία Βασίλη Γρίβα – Ανοίγει νέος κύκλος αίματος – Το καρτέρι θανάτου το 2003 στον Πειραιά

Σε κατάσταση σοκ, η γειτονιά των Γλυκών Νερών παρακολουθεί έντρομη τις εξελίξεις της άνανδρης δολοφονικής επίθεσης του bodybuilder και “μπράβου” της νύχτας Βασίλη Γρίβα σήμερα το πρωί έξω από Δημοτικό σχολείο. Όμοιο περιστατικό σύμφωνα με Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., δηλαδή ενέδρα θανάτου έξω από σχολείο με παιδιά δεν έχει καταγραφεί ποτέ στα χρονικά των Αρχών. Κάποιοι μιλούν για ενέδρα που έπρεπε να γίνει σε σημείο όπου ο Γρίβας -για λόγους ασφαλείας- δεν θα τραβούσε όπλο  για να ανταποδώσει.

Ενέδρα θανάτου το 2003 μπροστά στα μάτια της μητέρας του

Σήμερα δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Βασίλης Γρίβας γινόταν στόχος δολοφονικής επίθεσης. Παλαιότερα, είχε δεχτεί πέντε σφαίρες, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του κάτω από το σπίτι της μητέρας του στον Πειραιά. Αν και τραυματίστηκε σοβαρά, επέζησε. Ο Γρίβας είχε κάποιες απαράβατες αρχές. Αυτές, ήταν η τιμή και οι καθαρές κουβέντες. Μισούσε θανάσιμα τους ρουφιάνους και αυτούς που δεν τηρούσαν και δεν τιμούσαν τον λόγο τους. Λάτρευε ωστόσο υπερβολικά το παιδί του και αυτό φαίνεται πως ήταν το αδύνατο σημείο του. Μάλιστα, παρόλο που ήταν χωρισμένος και δεν έμενε στην περιοχή, ο Γρίβας κάθε πρωί έκανε το δρομολόγιο για να πάει ο ίδιος τον 10χρονο γιο του στο σχολείο. Οι δολοφόνοι του, είχαν καταγράψει τις προηγούμενες ημέρες τις κινήσεις του και άδραξαν σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 8.30 σκοτώνοντας τον ογκώδη bodybuilder εν ψυχρώ μπροστά στα μάτια του παιδιού του.

“Δάσκαλε βοήθα με! Σκοτώνουν τον πατέρα μου…”

Ο Γρίβας που έπαιρνε πάντα μέτρα προφύλαξης, είδε το αυτοκίνητο με τους δολοφόνους του να πλησιάζει και κατάλαβε αμέσως ότι κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Φώναξε στον γιο του να βγει άμεσα από το αυτοκίνητο και να πάει στον δάσκαλο που περίμενε στην είσοδο του Δημοτικού σχολείου. Το παιδί έτρεξε στον δάσκαλο και σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα είπε ουρλιάζοντας: «Δάσκαλε βοήθα με σκοτώνουν τον πατέρα μου!» Λίγα δευτερόλεπτα μετά όλα είχαν τελειώσει. Το παιδί στην αγκαλιά του δασκάλου του είδε να εκτελούν τον πατέρα του, τον Βασίλη Γρίβα.

«Η γυναίκα μου με το παιδί μου ήταν μέσα στο σχολείο. Το παιδί του (θύματος) έκλαιγε. Είδε έναν κουκουλοφόρο. Πρέπει να ήταν έξω από το αυτοκίνητο ένας από τους εκτελεστές. Κατέβηκε από το αμάξι και το θύμα δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα», αναφέρει η ίδια μαρτυρία.

«Καλησπέρα, ονομάζομαι Γρίβας, ήρθα να παραδοθώ»

Μετά την απόπειρα δολοφονίας του το 2003, το όνομά του συμπεριλαμβανόταν στη μεγάλη δικογραφία για τους μπράβους της νύχτας, που σχηματίστηκε έναν χρόνο αργότερα και φυλακίστηκε. Έκτοτε, μετά την αποφυλάκισή του συνελήφθη κι άλλες φορές, ενώ το 2011 συμπεριλαμβανόταν και πάλι στη μεγάλη δικογραφία με τους 217 νονούς της νύχτας, που κατηγορούνταν για εκβιάσεις, «συμβόλαια θανάτου» και άλλα αδικήματα. Μάλιστα, ο Γρίβας είχε παραδοθεί αυτοβούλως στη Δικαιοσύνη τον Μάιο του 2011, φθάνοντας με… ταξί στα δικαστήρια. Εξέτισε μέρος της ποινής του και βγήκε λίγα χρόνια αργότερα.

Η εκτίμηση της Αστυνομίας

«Βεντέτα» μεταξύ ανθρώπων της νύχτας εκτιμούν στελέχη της Ασφάλειας Αττικής, ότι είναι πίσω από την μαφιόζικη δολοφονία του 47χρονου Βασίλη Γρίβα, σήμερα το πρωί, έξω από 2ο δημοτικό σχολείο στα Γλυκά Nερά, επί της οδού Σαλώνων, όπου τραυματίστηκε και μία μητέρα. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί θεωρούν ότι η εκτέλεση του 47χρονου, είναι πληρωμένο «συμβόλαιο θανάτου» και μάλιστα μέσα από τις φυλακές. Ο Βασίλης Γρίβας, δραστηριοποιείται στη νύχτα από νεαρή ηλικία και είχε απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές αρχές για εκβιάσεις, αιματηρές συμπλοκές και άλλα βαριά αδικήματα, ενώ στις 15 Ιανουαρίου του 2003 είχε δεχτεί και άλλη δολοφονική επίθεση στον Πειραιά, όπου τον «γάζωσαν» με σφαίρες αλλά γλύτωσε από θαύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή για την εκτέλεση του Γρίβα δόθηκε μέσα από τις φυλακές και είχε να κάνει με ένα άγνωστο περιστατικό που έγινε στον Κορυδαλλό όταν νονός της νύχτας δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν Αλβανό κρατούμενο.

Πως ξεκίνησε η “καριέρα” του ως μπράβος

Ο Βασίλης Γρίβας, ξεκίνησε την «καριέρα» του ως αθλητής του «μπόντι μπίλντινγκ» από νεαρή ηλικία με πολλές διακρίσεις. Το σώμα του αλλά και φυσικός όγκος του τον βοηθούσαν να παίρνει πρωτιές στο συγκεκριμένο άθλημα. Ωστόσο, σύμφωνα με τις Αρχές ο φάκελός του στην ΕΛ.ΑΣ. ήταν πλούσιος όταν άρχισε να δραστηριοποιείται στη νύχτα στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Μετά την δολοφονία του φίλου του Θέμη Καλαποθαράκου τον Ιούλιο του 2000, φέρεται ότι έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην νύχτα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Πειραιά.

Ο 48χρονος Βασίλης Γρίβας φέρεται να ήταν το δεξί χέρι γνωστού βαρυποινίτη με το παρατσούκλι «Καράφλας», «Νταίζη» και «Σαμπρέλας». Εκείνος μάλιστα φέρεται ότι είχε κηρύξει τον πόλεμο σε ηγετικά στελέχη της Greek Mafia και σε βάρος του υπήρχαν ανοιχτά συμβόλαια θανάτου. Ο «Καράφλας» είχε δεχθεί επίθεση μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού από δύο Αλβανούς, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για το αιματοκύλισμα σε μπαρ στο Μικρολίμανο τον Νοέμβριο του 2014.