Νυχτερινή επίσκεψη του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης στο ΑΤ Χαριλάου (φωτός)

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης με αντιπροσωπεία του μετέβει νυχτερινή επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Χαριλάου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Η πίστη τήρηση του ωραρίου εργασίας όπως ορίζεται στις διατάξεις του π.δ. 394/01 είναι πρωταρχικό καθήκον μας ως εκλεγμένων στο Αστυνομικό Συνδικαλιστικό Κίνημα, μαζί με τη μείωση των μέτρων τάξης που που διεκδικούμε για όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Έκπληξη προκάλεσε σε όλους τους εκλεγμένους συναδέλφους του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων και Μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΑΣΥ, Εκπροσώπου της ΠΟΑΣΥ στο Ιδρύμα της Αστυνομικής Ανασκόπησης, Μελών του ΔΣ της ΕΑΥΘ και Αντιπροσώπων στην ΠΟΑΣΥ, το αρνητικό γεγονός ότι, δυστυχώς, εν έτει 2017, Αστυνομικό κατάστημα της Θεσσαλονίκης περικλείεται με κιγκλιδώματα, τα οποία έχουν απομείνει από τον Δεκέμβριο του 2008.

Σίγουρα αυτή η εικόνα με Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας της συμπρωτεύουσας να περικλείονται και να προστατεύονται με κιγκλιδώματα, δεν συνάδει με τη σύγχρονη Ελληνική Αστυνομία που πρέπει να είναι, σε κάθε περίπτωση και ανά πάσα στιγμή, πάντοτε κοντά στον πολίτη και στα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας.

Ως συνδικαλιστικός φορέας Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης, όλοι μας οι εργαζόμενοι Αστυνομικοί απαιτούμε τη στήριξη της Πολιτείας και της Κυβέρνησης, την ενίσχυση των Υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή και την απαλλαγή από τα πάρεργα που εμποδίζουν την πραγματική αστυνόμευση.

Στη Θεσσαλονίκη, βάσει της νέας αναδιάρθρωσης – αναδιάταξης των Υπηρεσιών της ΓΑΔ Θεσσαλονίκης όπως ορίζεται στις διατάξεις του π.δ. 7/2017, θα πρέπει τα Αστυνομικά Τμήματα, τόσο του πολεοδομικού συγκροτήματος, όσο και αυτά εκτός της πόλης, της υπόλοιπης περιφέρειας δηλαδή του Νομού Θεσσαλονίκης, να ενισχυθούν ιδιαίτερα με περιπολικά οχήματα, προσωπικό και να εξευρεθούν νέα σύγχρονα και κατάλληλα κτίρια για τη στέγασή τους.