Ραγδαίες εξελίξεις: Παραδόθηκε ο Απόστολος Λύτρας μετά από ένταλμα σύλληψης – Εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης

Ο Απόστολος Λύτρας παραδόθηκε πριν από λίγο στις αστυνομικές αρχές, μετά και την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του – Θα οδηγηθεί στη φυλακή

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός ποινικολόγος εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Απόστολου Λύτρα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τις δικαστικές αρχές, το μεσημέρι της Τετάρτης (19/6), μετά την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, όταν απολογήθηκε για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ποινικολόγος να μεταφερθεί σε άλλο Αστυνομικό Τμήμα, όπου θα κρατηθεί το βράδυ και αύριο θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα. Μετά την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης, αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές.

Η απολογία του Απόστολου Λύτρα

Την ίδια ώρα, το φως της δημοσιότητας βλέπει μέρος της απολογίας του Απόστολου Λύτρα για το περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού της συζύγου του, το βράδυ του Σαββάτου (15/6). Ο γνωστός ποινικολόγος ζητά συγγνώμη για την πράξη του ενώ υποστηρίζει ότι η σύζυγός του ήταν αυτή που πρότεινε την εκδοχή της πτώσης από σκάλα προκειμένου να δικαιολογηθούν τα βαρύτατα τραύματά της.

«Το Σάββατο το βράδυ μεταβήκαμε σε εστιατόριο στην Βουλιαγμένη μαζί με παρέα. Σε όλη τη διαδρομή ήμασταν μια χαρά και συζητούσαμε για οικογενειακά θέματα. Στο εστιατόριο όπως σηκώθηκα να πάω προς το μέρος της είδα ότι έστελνε κάπου μηνύματα. Της πήρα το κινητό και της ζήτησα να μου δώσει τον κωδικό για να μάθω που έστελνε τα μηνύματα αυτά γιατί ζήλεψα. Μου αρνήθηκε και της ζήτησα να φύγουμε. Όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο αρχίσαμε να λογομαχούμε και καθόσον οδηγούσα με το δεξί μου χέρι τη χτύπησα προφανώς στο πρόσωπο χωρίς να γνωρίζω το σημείο και χωρίς να έχω την παραμικρή πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη.

Λίγα μέτρα πιο κάτω είχε ένα άνοιγμα ο δρόμος όπου σταμάτησα να συζητήσουμε. Πίσω ήρθε ένα άλλο αυτοκίνητο και έτσι συνέχισα να οδηγώ ενώ συνεχιζόταν ο λεκτικός διαπληκτισμός. Την χτύπησα με το δεξί μου χέρι από τη θέση του οδηγού κι αυτή στη θέση του συνοδηγού, χωρίς να έχω πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη. Και ίδια γνωρίζει ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση. Πήγαμε προς το σπίτι και είπαμε και οι δυο να πάμε σε νοσοκομείο προληπτικά.

Επειδή ήμασταν και οι δύο σε μεγάλη ένταση πήγαμε στο σπίτι μας πρώτα όπου παραμείναμε για 10 λεπτά, έκανε ντους και την πήγα με δική μου πρωτοβουλία στην Ευρωκλινική. Όταν φύγαμε από το σπίτι μου είπε «δεν πρόκειται να πω τίποτα για το τι έγινε» και εγώ της είπα θα αναλάβω την ευθύνη. Όταν φτάσαμε στην Ευρωκλινική, η σύζυγος μου στο δωμάτιο που βρισκόταν και ήμουν μαζί της μου είπε να πούμε ότι έπεσε από τη σκάλα. Μάλιστα πρώτα κατέθεσε η σύζυγος μου και εγώ μετά από δυόμιση ώρες περίπου. Σ’ αυτό το διάστημα μου είπε στο τηλέφωνο ότι κατέθεσε ότι έπεσε απ’ τις σκάλες και ότι εγώ δεν ήμουν παρών. Θέλω να επισημάνω ότι το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου μου ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά, γιατί βρισκόμαστε σε απόσταση 40 εκατοστών περίπου. Υπολογίζω ότι τα χτυπήματα με το δεξί μου χέρι ήταν δύο ή τρία. Σας επισημαίνω ότι όταν έδωσε την κατάθεση της εγώ βρισκόμουν ήδη στο τμήμα κρατούμενος και οι αστυνομικοί πήγαν μετά να της πάρουν κατάθεση. Συνεπώς δεν υπήρχε λόγος να φοβηθεί κάτι. Μάλιστα στο τηλέφωνο μου ανέφερε ότι την ρώτησαν αστυνομικοί αν θέλει κουμπί πανικού και απλά κούνησε το κεφάλι της και θεωρήθηκε από τους αστυνομικούς ότι θέλει το κουμπί πανικού. Καθόλη τη διάρκεια που με κρατούν, βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με την σύζυγό μου τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω μηνυμάτων».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ενημερώθηκε από την ίδια πως θα αλλάξει την αρχική της κατάθεση την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 17.00 το απόγευμα. «Μου ανέφερε δύο λόγους. Πρώτον ότι στο διαδίκτυο γράφουν παντού ότι «με καλύπτει» και δεύτερον μου ανέφερε ότι το κάνει για τις τρεις κόρες μας».