Λιμενικό σώμα: Τα συμβάντα και οι διακομιδές

Λιμενικό σώμα: Τις πρωινές ώρες της 14ης Ιουνίου 2024, η Λιμενική Αρχή της Ζέας ενημερώθηκε για την ανάσυρση του 77χρονου άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή των βράχων Πειραϊκής. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από το Ε’ Λιμενικό Τμήμα Ζέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

Μηχανική βλάβη σστιοφόρου στη Σητεία

 

Τις απογευματινές ώρες της 13ης Ιουνίου 2024, η Λιμενική Αρχή της Σητείας ενημερώθηκε για την ύπαρξη ενός ιστιοφόρου σκάφους σημαίας Αυστρίας σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης και περιορισμένης χρήσης ιστίων, στη θαλάσσια περιοχή 3,7 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης. Το επιβατικό-οχηματαγωγό πλοίο «BLUE STAR CHIOS» εντόπισε το ιστιοφόρο και παρέμεινε στο σημείο για τυχόν παροχή συνδρομής. Το ιστιοφόρο κατέπλευσε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Κουρεμένου με τη συνδρομή του αλιευτικού σκάφους «ΑΝΝΑ Δ». Από το Λιμεναρχείο Σητείας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

Σύλληψη αλλοδαπού οδηγού στη Πάρο για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

Τις βραδινές ώρες της 13ης Ιουνίου 2024, στελέχη του Λιμεναρχείου Πάρου συνέλαβαν έναν 44χρονο αλλοδαπό οδηγό Ι.Χ.Ε. οχήματος στο λιμάνι της Πάρου. Μετά από τροχαίο ατύχημα, ο 44χρονος υποβλήθηκε σε αλκοολομέτρηση και διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης. Ο 44χρονος συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 290 του Π.Κ. «Επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία».

Διακομιδές ασθενών από το Λιμενικό Σώμα

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών που έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

27χρονος από το λιμάνι της Ίου στο λιμάνι της Νάξου με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ».
73χρονος από το λιμάνι της Δονούσας στο λιμάνι της Νάξου με το Ε/Γ-Δ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ».
100χρονη από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
94χρονος από το λιμάνι της Αγίας Πελαγίας Κυθήρων στο λιμάνι Νεάπολης Βοιών με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΟΥΝΑΡΑ».
71χρονη από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
61χρονος και 95χρονος από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ».
68χρονος από το λιμάνι της Σερίφου στο λιμάνι της Πάρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ».
86χρονη από το λιμάνι της Κιμώλου στο λιμάνι της Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V».
63χρονος και 33χρονος από το λιμάνι Γαϊου Παξών στο λιμάνι της Κέρκυρας με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Τα παραπάνω περιστατικά καταδεικνύουν την πολυδιάστατη δράση του Λιμενικού Σώματος στην προστασία και εξυπηρέτηση των πολιτών, τόσο σε θαλάσσια όσο και σε χερσαία περιστατικά.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος.