Λιμενικές αρχές: Τα τραγικά και επείγοντα συμβάντα που καλέστηκε να διαχειριστεί

Λιμενικές αρχές: Τις απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή του Ωρωπού ενημερώθηκε ότι μία 85χρονη ημεδαπή ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία του Μαρκόπουλου. Η ηλικιωμένη διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, και παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο νεκροτομείο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ιστιοφόρο σε δυσχερή θέση στο Άκρο Αγίου Αιμιλιανού Πορτοχελίου

Τις απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή του Πορτοχελίου ενημερώθηκε ότι ένα ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Πολωνίας βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης στο Άκρο Αγίου Αιμιλιανού Πορτοχελίου στον Αργολικό Κόλπο, με δύο ημεδαπούς επιβαίνοντες. Ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος έσπευσε στην περιοχή, εντόπισε το ιστιοφόρο και βοήθησε στην ασφαλή άφιξή του στο λιμάνι του Πορτοχελίου, με τη συνδρομή του επιβατικού-καταδυτικού σκάφους «Τρίτων Ι». Από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. Το Α’ Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου απαγόρευσε τον απόπλου του ιστιοφόρου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

Τραυματισμός μέλους πληρώματος στο πλοίο «Hellenic Spirit»

Η Λιμενική Αρχή της Πάτρας ενημερώθηκε από τον πλοίαρχο του επιβατικού-οχηματαγωγού πλοίου «Hellenic Spirit» για τον τραυματισμό ενός 55χρονου μέλους του πληρώματος. Ο τραυματισμός συνέβη όταν ο 55χρονος γλίστρησε στην καμπίνα του και τραυματίστηκε στο αριστερό του χέρι. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας «Ο Άγιος Ανδρέας» για περαιτέρω εξετάσεις. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Ηγουμενίτσα

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 51 και 36 ετών. Κατά τον έλεγχο στον επιβατικό σταθμό του λιμανιού, ο 51χρονος οδηγός ενός Ι.Χ.Ε. οχήματος επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για λογαριασμό της 36χρονης συνοδηγού, με σκοπό να τη μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας διενεργεί την προανάκριση και κατέσχεσε το Ι.Χ.Ε. όχημα.