Ομόφωνα αθώος ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος για την υπόθεση βιασμού – Φώναζαν αίσχος στο δικαστήριο

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Μικτό Δικαστήριο ο γνωστός σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος στην υπόθεση βιασμού της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου, που φέρεται να είχε λάβει χώρα το καλοκαίρι του 2010.

Η αίθουσα του δικαστηρίου, σύμφωνα με το Policenews.gr, αντέδρασε έντονα στην ανακοίνωση της απόφασης, με το ακροατήριο να ξεσπάει σε χειροκροτήματα. Αντίθετα, συγγενής της καταγγέλλουσας φώναξε «Αίσχος! Δε λυπάστε τα 14χρονα!», εκφράζοντας την απογοήτευσή του.

Η αθώωση του Κωστόπουλου βασίστηκε στην εισαγγελική πρόταση, η οποία ζητούσε την απαλλαγή του σκηνοθέτη λόγω αμφιβολιών. Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή για να στηρίξουν την κατηγορία και ότι δεν πείστηκε από τις δηλώσεις της καταγγέλλουσας. «Είναι προτιμότερο να μείνει ατιμώρητος ένας ένοχος παρά να καταδικαστεί ένας αθώος», σημείωσε ο εισαγγελέας, εκφράζοντας σοβαρές αμφιβολίες για το αποδεικτικό υλικό.

Στην απολογία του, ο Κωστόπουλος αρνήθηκε κατηγορηματικά τον βιασμό, υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν χρησιμοποίησε τη θέση του για σεξουαλικά ανταλλάγματα. Ζήτησε από τους δικαστές να του επιστρέψουν τη ζωή του, κατηγορώντας την καταγγέλλουσα ότι προσπαθεί να του την πάρει. Επιπλέον, δήλωσε ότι σέβεται το κίνημα #metoo, αλλά πιστεύει ότι υπάρχουν περιπτώσεις κατάχρησης του κινήματος αυτού.

Η αθώωση του Κωστόπουλου έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο οι δικαστικές αρχές χειρίζονται σοβαρές κατηγορίες βιασμού, καθώς και για την επιρροή του κινήματος #metoo στην κοινωνία και την δικαιοσύνη.