Βόλος: Του έκλεψε υπολογιστή και κυνηγούσε τον δράστη με το μηχανάκι του

Βόλος: Στην φυλακή θα περάσει τους επόμενους πέντε μήνες ένας «επαγγελματίας» κλέφτης. Την περασμένη Πέμπτη εμφανίστηκε σε κατάστημα εστίασης στη Νέα Ιωνία και την ώρα που ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας εξυπηρετούσε παραγγελίες στον εξωτερικό χώρο, τον είδε μπροστά του , να στέκεται στον πάγκο παραλαβής παραγγελιών, σε σημείο που είναι τοποθετημένος και ένας φορητός υπολογιστής.

Ο δράστης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα gegonota.news.gr του είπε πως πέρασε για να του δώσει ενάμιση ευρώ, όπως και έγινε. Μέχρι ο ιδιοκτήτης να γυρίσει την πλάτη του ο δράστης άρπαξε τον φορητό υπολογιστή και εξαφανίστηκε, με το ποδήλατό του.

Όταν ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας επιχείρησε να περάσει παραγγελία διαπίστωσε ότι έλειπε ο υπολογιστής, που είχε αγοραστεί πριν έξι ημέρες για 450 ευρώ. Αμέσως πήρε το μηχανάκι του και άρχισε να τον αναζητά, μάταια, στους δρόμους της Νέας Ιωνίας. Επέστρεψε στο μαγαζί του, κάλεσε την αστυνομία και ο σεσημασμένος, γνωστός στις αρχές, συνελήφθη άμεσα. Όταν το Σάββατο μάρτυρας και δράστης συναντήθηκαν στην Ασφάλεια, ο δεύτερος άρχισε να τον βρίζει και να τον απειλεί. Στο δικαστήριο χθες ο δράστης εμφανίστηκε αγανακτισμένος για την κατηγορία της κλοπής που του αποδόθηκε, ενώ δήλωσε πως ούτε το μαγαζί είχε επισκεφθεί ποτέ, ούτε τον μηνυτή γνώριζε. Του επιβλήθηκε ωστόσο ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με την υποχρέωση να εκτίσει τους πέντε.