Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για διακίνηση ναρκωτικών

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή, διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών. Σε μια οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στις 7 Ιουνίου 2024, συνελήφθησαν πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός Ειδικού Φρουρού. Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών, βεγγαλικών και όπλων. Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα έξι άτομα.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία που ανέφερε ότι άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Ειδικός Φρουρός, διακινούσαν ναρκωτικά στην Αθήνα και την Κόρινθο, τα οποία εισήγαγαν μέσω ταχυδρομικών δεμάτων με ψευδή στοιχεία παραλήπτη. Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο Ειδικός Φρουρός και ένας 27χρονος ήταν οι αρχηγοί της οργάνωσης, υπεύθυνοι για την προμήθεια και παραλαβή των ναρκωτικών, χρησιμοποιώντας κρυπτονόμισμα για πληρωμές. Ο 53χρονος συνεργάτης τους ήταν γνώστης των ναρκωτικών και βοήθησε στην παραλαβή και πώληση, ενώ δύο 29χρονοι ήταν υπεύθυνοι για τη διακίνηση στην Κόρινθο.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κατά την παραλαβή ταχυδρομικού δέματος από τον Ειδικό Φρουρό, το οποίο περιείχε 979 δισκία ecstasy, 1.000 κομμάτια χαρτιού LSD, 522 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 2.040 γραμμάρια κεταμίνης και 110 γραμμάρια συνθετικής μεφεδρόνης. Κατά τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κάνναβη, παραισθησιογόνα μανιτάρια, εξοπλισμός καλλιέργειας, μαχαίρια, πλαστό χαρτονόμισμα, χρήματα, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Τα μέλη της οργάνωσης από τα τέλη του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024, απέστειλαν και παρέλαβαν τουλάχιστον τρία δέματα, με συνολικό παράνομο όφελος που υπερβαίνει τις 75.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.