Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας ”τσάκωσε” ληστές στην Αχαΐα – Τους πέρασε χειροπέδες και τους παρέδωσε στους συναδέλφους του

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Αχαΐα. Επίδοξοι ληστές είχαν στήσει καρέρι και περίμεναν το θύμα τους, όμως είχαν λογαριάσει χωρίς τον (ξενοδόχο) αστυνομικό!

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 ;oλα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης, λίγο μετά τις 9.30μμ, στην οδό 25ης Μαρτίου, στο Αίγιο. Ο ντιλιβεράς ενώ πήγαινε παραγγελία, ξαφνικά ένα αυτοκίνητο του έκλεισε το δρόμο, δύο νεαροί κατέβηκαν και επιχείρησαν να του πάρουν τις εισπράξεις.

Για καλή του τύχη ακριβώς πίσω ακολουθούσε άλλο όχημα με αστυνομικό , που βρισκόταν εκείνη την ώρα εκτός υπηρεσίας και είχε μεταβεί στο Αίγιο για προσωπική του δουλειά.

Όταν ο 38χρονος ένστολος, που υπηρετεί στο 3ο Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, αντιλήφθηκε τι συνέβαινε δεν δίστασε στιγμή. Χύμηξε κατά των δύο δραστών, ηλικίας 21 και 17 ετών, και αφού πάλεψε μαζί τους κατάφερε να τους ακινητοποιήσει και μάλιστα τους πέρασε και χειροπέδες που είχε στο ΙΧ του, παραδίδοντάς τους στους συναδέλφους του έτοιμους για το κρατητήριο!

Να σημειωθεί πως μετά από έρευνα των αστυνομικών στο όχημα των δύο δραστών βρήκε μαχαίρι και άλλα αντικείμενα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθησαν, χθες αργά το βράδυ, από αστυνομικό του Γ’ Αστυνομκικού Τμήματος Πατρών, που βρίσκονταν εκτός Υπηρεσίας και από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιάλειας, ένας άνδρας και ένας 16χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για απόπειρα ληστείας, παράβαση του νόμου περί όπλων, επικίνδυνη οδήγηση και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Παράλληλα, από τους αστυνομικούς σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων του 16χρονου ανήλικου κατηγορούμενου, για παραμέληση της εποπτείας του.