Λάρισα: Στη φυλακή νεαρός που απείλησε την έγκυο σύντροφό του πως θα της «κόψει το κεφάλι» – Την τραυμάτισε στον λαιμό

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 9 μηνών σε έναν νεαρό, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή (24/5), απείλησε ότι θα σκοτώσει την έγκυο σύντροφό του, ενώ βρισκόντουσαν μαζί σε μαγαζί.

Ο κατηγορούμενος κάποια στιγμή την απείλησε πως θα της «κόψει το κεφάλι» ενώ με ένα αιχμηρό αντικείμενο που είχε μαζί του τραυμάτισε την κοπέλα στον λαιμό.

Αμέσως μετά τοποθέτησε το αιχμηρό αντικείμενο πάνω στην κοιλιά της εγκύου!

Τα όσα διαδραματίστηκαν εκείνο το βράδυ ανέφερε η παθούσα σε αστυνομικό του Τμήματος Ενδοοικογενειακής Βίας στη Λάρισα λίγες ώρες μετά το συμβάν. Αρχικά η γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο και αφού την εξέτασαν οι γιατροί, κάλεσε την αστυνομία για να αναφέρει το περιστατικό.

Η αστυνομία κινήθηκε αυτεπάγγελτα καθώς η κοπέλα δεν ήθελε να ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του συντρόφου της για λόγους που είχαν να κάνουν με το ότι ο τελευταίος δεν είχε τα απαιτούμενα χαρτιά διαμονής στη χώρα.

Ωστόσο αυτό φαίνεται πως δεν ήταν το πρώτο περιστατικό κακοποίησης σε βάρος της καθώς όπως κατέθεσαν δύο μάρτυρες, φίλες της παθούσας, στο παρελθόν είχαν συμβεί παρόμοια περιστατικά με απειλές και σωματική κακοποίηση.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, με τη συνδρομή διερμηνέα, αρνήθηκε τις πράξεις παραδεχόμενος μόνο την κατοχή του αιχμηρού αντικειμένου και επισημαίνοντας πως το κουβαλάει πάντα μαζί του καθώς είναι μαζί με τα κλειδιά του και το χρησιμοποιεί για ψάρεμα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατέθεσε πως αγαπάει την κοπέλα και δεν θα μπορούσε να της κάνει κακό. Σχετικά με το σημάδι στο λαιμό της, για το οποίο προσκομίστηκαν και σχετικές φωτογραφίες στο δικαστήριο, ανέφερε πως δεν μπορεί να γνωρίζει πως έγινε.

Σε ερώτηση της έδρας παραδέχτηκε ότι «μάλωναν σαν ζευγάρι» αρνούμενος ωστόσο πως είχε χειροδικήσει σε βάρος της.

Η εισαγγελέας τελικά πρότεινε την ενοχή του, με την πρόεδρο να κηρύσσει επίσης με τη σειρά της ένοχο τον κατηγορούμενο και να επιβάλλει συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 9 μηνών.

Μάλιστα λόγω των νέων διατάξεων στον Ποινικό Κώδικα, ο κατηγορούμενος θα εκτίσει μέρος της ποινής του και συγκεκριμένα οδηγήθηκε σε Κατάστημα Κράτησης για τους επόμενους εννέα μήνες. Τέλος η πρόεδρος απέρριψε το αίτημα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.