3o Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δήμο από γονείς αυτή την ώρα

3o Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δήμο από γονείς αυτή την ώρα, μετά το τραγικό περιστατικό το μεσημέρι της Τρίτης 21/5 με τη σιδερένια πόρτα που καταπλάκωσε 8χρονο μαθητή

Έξω από το Δήμο Κηφισιάς βρίσκονται από νωρίς το πρωί γονείς και μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου, μετά το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι, όταν έπεσε η βαριά σιδερένια πόρτα της εισόδου του σχολείου, με αποτέλεσμα να καταπλακώσει έναν 8χρονο μαθητή της Τρίτης Δημοτικού και να τον τραυματίσει. Ελαφρύτερα, τραυματίστηκαν άλλοι δυο συμμαθητές του.

Μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, δεκάδες μαθητές και γονείς συγκεντρώθηκαν λίγο πριν τις 8 το πρωί της Τετάρτης έξω από το Δήμο Κηφισιάς για να διαμαρτυρηθούν έντονα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μετά το τραγικό περιστατικό:

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
το σημερινό τραγικό ατύχημα με την πόρτα της Πηγών η οποία για όσους δεν γνωρίζουν, σήμερα την ώρα που σχόλασαν τα παιδιά 13:10 έπεσε πάνω σε ένα παιδί, είναι ένα ακόμα στη λίστα των επικίνδυνων κακοτεχνιών που έχουν γίνει στο σχολείο! Εδώ και δυο χρόνια ασχολούμαστε να φωνάζουμε και να διαμαρτυρόμαστε για όλα αυτά στον δήμο και η απάντηση είναι ότι όλα είναι ασφαλή και ελεγμένα και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα παιδιά! Και σήμερα έγινε αυτό! Το ατύχημα έγινε αφού το έργο είχε παραδοθεί στον διεθυντή ως ολοκληρωμένο μαζί με το κλειδί της πόρτας προς χρήση! Σας καλούμε όλους να κάνουμε αποχή από το σχολείο αύριο 22/5/24 και να συγκεντρωθούμε 08:00 στο δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούμε και να δηλώσουμε τη στήριξη μας προς τον διευθυντή.
Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο έχουμε δοκιμάσει εδώ και δυο χρόνια τον τρόπο των διαμαρτυριών μέσω email τηλεφώνων και δια ζώσης και το μόνο που αντιμετωπίζουμε είναι χλεύη, ειρωνεία και υπονοούμενα για πολιτική υποκίνηση των διαμαρτυριών μας !!
Αιτούμαστε:
(α) αποκατάσταση με σωστό και ασφαλή τρόπο.
(β) γνωστοποίηση των προδιαγραφών ασφαλείας κ διαβεβαίωση ότι τηρήθηκαν κατά την αποκατάσταση.
(γ)γραπτές διαβεβαιώσεις από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου ότι η πόρτα ειναι ασφαλής.

Είμαστε σε επικοινωνία με τους γονείς του μαθητή και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας.

Με εκτίμηση και μεγάλη ανησυχία
Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων