Παραλίγο τραγωδία: 8χρονοι μαθητές καταπλακώθηκαν από πόρτα στο 3ο Δημοτικό Κηφισιάς – Στο χειρουργείο μαθητής – Τρεις συλλήψεις

Παραλίγο τραγωδία: Όλα έγιναν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης 21/4 στον μικρό πεζόδρομο που βρίσκεται η είσοδος του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς

Τρεις μαθητές της τρίτης δημοτικού, πλακώθηκαν από τη βαριά σιδερένια πόρτα που δεν έφερε πίρους στις ενώσεις τους. Ο ένας εκ των τριών μαθητών, μαθητής του Γ2, έφερε τραυματισμό στην σπονδυλική στήλη, με αποτέλεσμα να διακομισθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Παίδων Πεντέλης. Τα άλλα δυο παιδιά, έφεραν εκδορές στα πόδια τους.

Στο χειρουργείο ο άτυχος μαθητής

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο άτυχος μαθητής, αυτή την ώρα χειρουργείται για να αποκατασταθεί η βλάβη που προκλήθηκε στην σπονδυλική στήλη.

Μπαλάκι ευθυνών μεταξύ διευθυντή και εργολαβικής εταιρείας

Ο υπεύθυνος της εταιρίας Vlastakis Metal Constructions, ισχυρίζεται πως ενημέρωσε τον Διευθυντή πως δεν πρέπει να ανοίξει η πόρτα λόγω του ότι ήταν φρεσκοβαμμένη. Ωστόσο, ξέχασαν να βάλουν κορδέλες και ειδική σήμανση για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Από την άλλη, ο διευθυντής, επικαλείται πως κανείς δεν τον ενημέρωσε. Το κακό ωστόσο έγινε.

Προανάκριση από το ΤΑ Κηφισιάς – Τρεις συλλήψεις

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η προανάκριση και πέρασαν την πόρτα του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς τρία άτομα που φέρουν ευθύνη για το τραγικό συμβάν. Συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο εργολάβος, ενώ προσήχθησαν και δυο εργάτες.

Στο σημείο επικράτησε αλαλούμ

Μαθητές και γονείς ούρλιαζαν όταν είδαν τη βαριά σιδερένια πόρτα να καταρρέει και να καταπλακώνει τον μαθητή. Οι πιο ψύχραιμοι επενέβησαν άμεσα και απεγκλώβισαν τον μαθητή που είχε τις αισθήσεις του, αλλά παραπονιόταν πως πονάει πολύ στην πλάτη.

Στο σημείο κατέφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετά από 15 λεπτά και οι διασώστες παρέλαβαν τον άτυχο μαθητή.