Δολοφονία στο Μενίδι – Δικηγόροι 50χρονου: «Έχει μετανιώσει – Δεν είχε σκοπό να κάνει μία τέτοια πράξη»

Οι δύο δικηγόροι του 50χρονου που σκότωσε την 40χρονη πρώην σύζυγό του στο Μενίδι, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (21/5) σε τηλεοπτική εκπομπή έδωσαν τη δική τους διάσταση σχετικά με την υπόθεση, υποστηρίζοντας πως ο εντολέας τους δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα.

Η Γιούλη Ρετζεπάϊ και η Έλενα Πάχνη, επισήμαναν πως ο 50χρονος είναι μετανιωμένος, ενώ εξήγησαν πως σε αντίθεση με την πάγια τακτική σε αυτές τις περιπτώσεις, επέλεξαν να μην καταθέσουν απολογητικό υπόμνημα, αλλά ο ίδιος ο κατηγορούμενος να πει στην ανακρίτρια, την δική του αλήθεια.

Μάλιστα, σημείωσαν πως δεν έχει αποδεχθεί ότι ο εντολέας τους είχε χωρίσει οριστικά με την πρώην σύζυγο του, καθώς στο παρελθόν είχαν γίνει αρκετές προσπάθειες επανασύνδεσης, έστω και αποτυχημένες.

«Δεν προκύπτουν κακοποιητικές συμπεριφορές από τον 50χρονο σε βάρος των παιδιών του», ανέφεραν και συμπλήρωσαν: «Μια μέρα πριν το τραγικό περιστατικό είχε έρθει στο γραφείο μας για να μιλήσουμε για τη δίκη που θα είχε σε δυο μέρες και δεν έδειχνε κανένα σημάδι ότι σκόπευε να κάνει μια τέτοια πράξη. Μας ρώτησε αν μπορούσε να καλέσει στο τηλέφωνο την κόρη του, καθώς εκκρεμούσαν περιοριστικοί όροι σε βάρος του».

Σε ερώτηση για το μαχαίρι που είχε στην κατοχή του οι δικηγόροι του 50χρονου απάντησαν πως το κρατούσε στην περίπτωση που έβλεπε το νέο σύντροφο της 40χρονης και χρειαζόταν να… αμυνθεί.