Άγιοι Ανάργυροι – Πατέρας Κυριακής: «Κάθε μέρα ζω μια κηδεία – Κανείς δεν έκανε το καθήκον του»

Mετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της ΕΔΕ για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, ο πατέρας της δηλώνει πως «κάθε μέρα ζω μια κηδεία».

Δικαίωση ζητά ο τραγικός πατέρας και γρήγορα ώστε να μην ξεχαστεί η δολοφονία της κόρης του

Στο πόρισμα της ΕΔΕ για τις πειθαρχικές ευθύνες των αστυνομικών του Τμήματος των Αγίων Αναργύρων, έξω από το οποίο σημειώθηκε η γυναικοκτονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, σημειώνονται οι παραλείψεις, τα λάθη, αλλά και οι ευθύνες του αστυνομικού φρουρού, της επόπτριας και της αξιωματικού υπηρεσίας στο τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Επίσης κλήση σε απολογία έλαβε και ο τηλεφωνητής στο «100», ο οποίος είπε στην αδικοχαμένη Κυριακή Γρίβα την εξοργιστική φράση «το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Το παιδί μου ποιος το προστάτευσε διερωτάται ο τραγικός πατέρας μιλώντας στο MEGA. «Τρεις γυναίκες αστυνομικοί που την έδιωξαν ενώ πήγε να καταγγείλει τον βίαιο και επικίνδυνο σύντροφό της και της είπαν ‘κάλεσε εσύ το 100 ή το περιπολικό’; Ο φρουρός που μπροστά τα ματιά του σφαζόταν το παιδί μου και δεν έκανε τίποτα ή ο αστυνομικός που την ειρωνευόταν ότι το περιπολικό δεν είναι ταξί και μίλαγε διεκπεραιωτικά σαν να έπαιρνε καταγγελία για delivery;».

«Κανείς δεν έκανε το καθήκον του»

Και συνεχίζει ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής: «Εκείνο το βράδυ κανείς δεν έκανε τη δουλειά του και το καθήκον του. Γιατί; Το παιδί μου δολοφονήθηκε γιατί δεν προστατεύτηκε από τους αστυνομικούς που είχαν την υποχρέωση να το κάνουν εφαρμόζοντας απλά τον νόμο».

Ο πατέρας της Κυριακής ζητά «να τιμωρηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί αλλά και η έρευνα να φτάσει μέχρι το κόκκαλο γιατί κάποιοι ανώτεροι τοποθέτησαν αυτούς τους αστυνομικούς στα πόστα που είχαν και η κόρη μου αφέθηκε απροστάτευτη σαν ‘πρόβατο επί σφαγή’. Δικαίωση ζητώ και να γίνουν γρήγορα τα δικαστήρια για να μην ξεχαστεί η Κυριακή και να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι».

Όπως λέει κάθε μέρα είναι γι’ αυτόν μια κηδεία καθώς συνειδητοποιεί την απώλεια της κόρης του. «Αύριο έχω το μνημόσυνο του παιδιού μου και εγώ ζω κάθε μέρα μία κηδεία. Συνειδητοποιώ την απώλεια της Κυριακής μου και ζητώ δικαίωση για το παιδί μου που το σκότωσε ο δολοφόνος της μπροστά στα μάτια των αστυνομικών».

Τέλος, για τα ψυχολογικά που επικαλείται ο δράστης αναφέρει: «Ποιος έχει ψυχολογικά προβλήματα; Ο δολοφόνος που παρακολουθούσε το παιδί μου και την αιφνιδίασε ορμώντας πάνω της με το κουζινομάχαιρό; Είχε το κλειδί στο μηχανάκι του και το κινητό του και πήρε το μαχαίρι μαζί του, έτοιμος να φύγει μόλις τελείωσε το φρικτό σχέδιό του. Αυτός με τα τερτίπια του, ότι δήθεν θέλει να αυτοκτονήσει είναι στο ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού και είναι προστατευμένος, ενώ το παιδί μου ποιος το προστάτευσε;».