Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών συναντήθηκε με το νέο Ταξίαρχο της Δ.Α.Ε.Α.

τις 16-2-2017 αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας μαζί με αντιπροσώπους πραγματοποίησε συνάντηση με το νέο Ταξίαρχο της Δ.Α.Ε.Α. επ’ ευκαιρίας της ανάληψης των καθηκόντων του. Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι Διοικητές και Υποδιοικητές της Υ.ΜΕ.Τ. – Υ.Α.Τ.. Η αντιπροσωπεία παρέδωσε στο κ. Ταξίαρχο υπόμνημα με τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συχνά οι συνάδελφοι των ανωτέρω υπηρεσιών. Αναλυτικά:

  1. Μη ανακοίνωση εβδομαδιαίας υπηρεσίας. Σχεδόν καθημερινά η υπηρεσία ανακοινώνεται στους συναδέλφους αργά το απόγευμα και σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει μεταβολή αυτής ακόμα και στις βραδινές ώρες.
  2. Υπερεργασία προσωπικού.
  3. Μέτρα φύλαξης στις έδρες και των δύο Υποδιευθύνσεων. Επικινδυνότητα των σημείων για τους σκοπούς.
  4. Υπηρεσιακά οχήματα. Η καταλληλότητα αυτών: Επικινδυνότητα σε μετακινήσεις μακρινών αποστάσεων. Τα υπηρεσιακά τζιπ, τα οποία χρησιμοποιεί κυρίως η Υ.ΜΕ.Τ., δεν διαθέτουν ούτε τα βασικά (θέρμανση, λάστιχα).
  5. Εκτός έδρας μετακινήσεις (νησιά). Άμεση ανάγκη μείωσης των διμοιριών που απασχολούνται για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού- προσφυγικού.
  6. Σταθερά σημεία και επικινδυνότητα αυτών. Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη διμοιρία που εκτελούσε υπηρεσία επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 50 είναι επιβεβλημένη η τήρηση των όσων προβλέπονται για τη σταθερή φύλαξη (Π.Δ. 141/1991, Υπ. Απόφαση για τη Δ.Α.Ε.Α.)
  7. Επαναπροσδιορισμός των καθημερινών υπηρεσιακών αναγκών λόγω της ραγδαίας μείωσης του προσωπικού και της μη αντικατάστασής του (από το 2015 έχει μειωθεί η αστυνομική δύναμη κατά 40%).
  8. Ασάφεια επιχειρησιακών εντολών ακόμα και στις πιο απλές εκδηλώσεις που μπορεί να αποβεί μοιραία για τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων είτε να τους οδηγήσει σε πειθαρχικές – ποινικές διώξεις.

          Θα θέλαμε να επισημάνουμε το καλό κλίμα που επικράτησε αλλά και τις μέχρι σήμερα προσπάθειες του νέου Ταξιάρχου και της Διοικήσεως Υ.ΜΕ.Τ. – Υ.Α.Τ. ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα παραπάνω.

          Παρ’ όλα αυτά θα τονίσουμε ότι για την επίλυση των προβλημάτων που θέσαμε πρέπει να υπάρχει η συνδρομή και των ανωτέρω κλιμακίων της ηγεσίας.

          Αλλιώς κάθε προσπάθεια θα πέφτει στο κενό. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις περιπτώσεις 1,4,5,6, και 8.

          Η Ένωσή μας στέκεται δίπλα και θα συνεχίσει να συμπαρίσταται σε αυτή την Υπηρεσία πρώτης γραμμής που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια υποβάλλεται σε συνεχείς δοκιμασίες.

                                                           Για το Δ.Σ.

                     – Ο –                                                                                  – Ο –

               Πρόεδρος                                                                  Γεν. Γραμματέας

   ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                                      ΡΗΓΑΣ Νικόλαος