Έρχονται νέες συλλήψεις για τα επεισόδια στου Ρέντη – Το στικάκι που βοήθησε την ΕΛ.ΑΣ. να «δέσει» την υπόθεση

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για το πώς η ΕΛ.ΑΣ. «έδεσε» την υπόθεση και οδήγησε στην ταυτοποίηση του βασικού πυρήνα των χούλιγκανς που προκάλεσαν τα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. 

Ειδικότερα, ένας άγνωστος άφησε στικάκι στη θύρα 5 στο Καραϊσκάκη με βίντεο – ντοκουμέντο με τις κινήσεις των οργανωμένων.

Σύμφωνα με το Star, στις 18 Φεβρουαρίου ο άγνωστος κάλεσε στις 15:00 στην υπηρεσία Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, λέγοντας: «Άφησα απέναντι από τη θύρα 5 στο Καραϊσκάκη ένα φλασάκι. Έχει τις κινήσεις των οργανωμένων πριν τα επεισόδια».

Μετά το τηλεφώνημα, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνες και βρήκαν το υλικό το οποίο περιείχε μέσα 15 αρχεία με 15 βίντεο που δείχνουν ποιοι βγήκαν, ποιοι ενεπλάκησαν στα επεισόδια και τις κινήσεις των δύο ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.

Υπάρχουν ακόμη 8 βίντεο στα χέρια της ασφάλειας που προδίδουν κινήσεις των χούλιγκαν και τα 6 είναι από τα κινητά 4 προσαχθέντων ενώ τα δυο εστάλησαν μέσω email, ανώνυμα στην υπηρεσία.

Το συγκεκριμένο στικάκι εξετάστηκε ωστόσο δεν βρέθηκε DNA και εικάζεται πως ίσως είναι κάποιος από τους συλληφθέντες που έδωσε τα στοιχεία.

Έρχονται νέα εντάλματα για συλλήψεις στου Ρέντη

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το OPEN, η έρευνα για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, καθώς το τμήμα Αθλητικής Βίας ετοιμάζεται να εκδώσει και άλλα εντάλματα σύλληψης, καθώς υπάρχουν και άλλα άτομα που βρίσκονταν στις κερκίδες και πήραν μέρος στα επεισόδια και δεν έχουν συλληφθεί.

Στη μεγάλη έρευνα από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής διακριβώθηκε πως τα συνολικά 160 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τουλάχιστον από το 2019, προέβαιναν σε εγκληματικές πράξεις με αθλητικό υπόβαθρο, ενώ σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν 63 μέλη, καθώς και 4 ακόμη άτομα.

Πιο αναλυτικά, τον στενό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης αποτελούσαν 8 άτομα τα οποία είχαν και ηγετικό ρόλο χαρακτηριζόμενοι μάλιστα ως «μεγάλοι», αφού είχαν την καθολική και αδιαμφισβήτητη αποδοχή και υπακοή των κατώτερων μελών, ηλικίας 16 έως 24 ετών, που αποκαλούνταν «μικροί» και αποτελούσαν τη δύναμη κρούσης κατά την πραγματοποίηση επιθέσεων.

Οι ποινικές διώξεις που τους ασκήθηκαν αφορούν σε δώδεκα κακουργήματα και σωρεία πλημμεληματικών πράξεων.