Κως: Νέα ιατροδικαστική εξέταση ζητά το νοσοκομείο για το βρέφος που πέθανε από πνιγμό

Νέα ιατροδικαστική εξέταση ζήτησε το νοσοκομείο για το μωρό που «έχασε» τη ζωή του από πνιγμό, έπειτα από κατάποση πατάτας στην Κω.

Οι γονείς του μόλις ενός έτους βρέφους πέρασαν την πόρτα της εισαγγελίας Πρωτοδικών κατηγορούμενοι για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και σωματική βλάβη, ενώ, ο πατέρας φέρεται να έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές.

Το βράδυ του Σαββάτου (20/04), το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού χωρίς τις αισθήσεις του, όπου οι ιατροί εντόπισαν και σημάδια κακοποίησης. Ωστόσο, ο ιατροδικαστής που το εξέτασε, δεν διαπίστωσε ίχνη κακοποίησης, κρίνοντας ότι ο θάνατος προήλθε από ασφυξία, λόγω άπεµπτης τροφής.

Ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου της Κω, Ηλίας Χρυσόπουλος, υπογράμμισε πως «ο θάνατος του μωρού προήλθε από πνιγμό, από κατάποση τροφής και συγκεκριμένα από πατάτες τηγανητές.

Το γεγονός ότι υπήρχαν ευρήματα και ενδείξεις πάνω στο σωματάκι του παιδιού που παρέπεμπαν σε κακοποίηση και σεξουαλική κακοποίηση, ο ιατροδικαστής δεν τα απέρριψε, όμως, είπε ότι αφορούν παλαιότερα χτυπήματα και μώλωπες, που ήταν στην κατάσταση επούλωσης», ζητώντας μία νέα ιατροδικαστική εξέταση. «Ας πάρουμε και μία δεύτερη γνώμη, διότι υπάρχει μία υπόνοια πως ο θάνατος μπορεί να προήλθε από κακοποίηση», τόνισε, μιλώντας στο STAR.

«Στην ανακοίνωση ότι το μωρό τους είναι νεκρό, ο μπαμπάς έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά του και η μαμά ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση»

Η δημοσιογράφος Ηλιάνα Πετρή περιέγραψε τις στιγμές αρχαίας τραγωδίας που εκτυλίχθηκαν στο Νοσοκομείο της Κω, μετά τον θάνατο του βρέφους.

«Οι γονείς από την αρχή δεν είχαν συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί. Η μητέρα είναι και επτά μηνών έγκυος, οπότε ήταν σε ακόμη δυσκολότερη κατάσταση. Όταν τούς ανακοινώθηκε ότι το μωρό τους είναι νεκρό, ο μπαμπάς έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά του και η μαμά ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Μάλιστα, οι γονείς δεν ήθελαν να δουν το παιδί σε αυτήν την κατάσταση, δεν το πίστευαν», είπε μεταξύ άλλων.