Ωρωπός: «Με μαχαίρωσε τον έσπρωξα και ξαναπροσπάθησε» λέει ο 15χρονος που δέχθηκε επίθεση από συνομήλικό του

Σοκάρει η περιγραφή του 15χρονου από τον Ωρωπό για την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε από συνομήλικό του.

«Με μαχαίρωσε, τον έσπρωξα και ξαναπροσπάθησε να με καρφώσει με το μαχαίρι» λέει ο 15χρονος, ο οποίος δίνει μία διαφορετική εκδοχή για το περιστατικό, λέγοντας ότι ο καυγάς δεν ξεκίνησε για ένα μπουφάν.

Με την συγκατάθεση των γονιών του, το 15χρονο θύμα της επίθεσης περιγράφει τι έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (20.04.2024) στον Ωρωπό, όταν ο ανήλικος συλληφθείς έβγαλε έναν αναδιπλούμενο σουγιά και τον μαχαίρωσε.

«Είχαμε κάτι σαν ημίχρονο, είχα κάνει αλλαγή στον αγώνα με έναν φίλο μου για να πάω να πιω λίγο νερό. Όταν επέστρεψα και ξαναμπήκα στον αγώνα, όπως ανεβαίνω προς το τέρμα της αντίπαλης ομάδας έρχεται αυτό το παιδί και μου ‘’κολλάει’’. Μου λέει ‘’γιατί πουλάς μαγκιές στα άλλα παιδιά;’’.

Εν τω μεταξύ εγώ δεν είχα ‘’κολλήσει’’ σε κανένα παιδί. Μέσα στον αγώνα όλοι είμαστε λίγο πιο ζωηροί και άγριοι γιατί θέλουμε να κερδίσει η ομάδα μας», λέει το θύμα της επίθεσης στον Ωρωπό.

Και συνεχίζει, αναφέροντας ότι του απάντησε «‘’φίλε, κάνε λίγο στην άκρη, δεν έχω ώρα να ασχολούμαι μαζί σου’’. Και μου λέει ‘’θέλεις να βγάλω μαχαίρι;’’. Το βγάζει και τον σπρώχνω για να δημιουργήσω απόσταση, γιατί εκείνη την στιγμή απειλούνταν η ζωή μου. Και μου ρίχνει μία στο αριστερό μου μπράτσο».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον 15χρονο, ο ανήλικος δράστης ξαναπροσπάθησε να τον καρφώσει με το μαχαίρι. «Τον σπρώχνω μακριά και έρχεται να με μαχαιρώσει δεύτερη φορά. Όταν ήρθε, πρόλαβα και τον έπιασα από το μπουφάν και τον πέταξα λίγο πιο μακριά, σκίζοντάς του το μπουφάν».

Το ανήλικο θύμα, αναφέρει ότι «μετά ήρθε ένας φίλος μου και μου είπε ότι έχω μαχαιριά στο αριστερό μπράτσο, εγώ όμως δεν το είχα καταλάβει από την ένταση, τα νεύρα και με την αδρεναλίνη στα ύψη.

Ήταν ένα παιδί που έχει θείο αστυνομικό και του είπα να τον πάρει τηλέφωνο για να έρθει η αστυνομία ή το ασθενοφόρο να το λύσουμε. Αλλά εκείνη την ώρα έτυχε να περνάει ο αστυνομικός που δούλευε πιο κάτω και του είπαμε να σταματήσει εκεί που ήμασταν.

Κάλεσε το ασθενοφόρο, την αστυνομία και με τη συνοδεία της μητέρας μου πήγα στο νοσοκομείο».

Όπως μας εξηγεί, «το παιδί το ξέρω φατσικά αλλά δεν είμαστε φίλοι, δεν κάνουμε παρέα. Είναι ένα χρόνο μικρότερος και τον γνωρίζω κυρίως από το ποδόσφαιρο, γιατί καμιά φορά έρχεται και παίζει. Γενικά πάει και ‘’κολλάει’’ σε πολλά παιδιά, δεν ήμουν εγώ το θέμα».

«Δεν τσακώθηκαν για ένα μπουφάν»

Η πολύτεκνη οικογένεια του 15χρονου σοκαρίστηκε στην είδηση του τραυματισμού του γιού τους, με την μητέρα του ανήλικου να μιλάει και εκείνη και να αναφέρει ότι ο γιος της δεν είχε δώσει ποτέ ραντεβού με τον συνομήλικό της για καυγά.

«Δόξα τω Θεώ είναι καλά το παιδί. Τώρα πήραμε εξιτήριο από το ‘’Παίδων’’ και πάμε στον ιατροδικαστή. Το παιδί δεν τσακώθηκε για ένα μπουφάν, ούτε είχε γίνει ραντεβού για να γίνει καυγάς. Κάθε Σάββατο ο γιος μου πάει με όλα τα παιδιά του σχολείου –που είναι φίλοι από το νηπιαγωγείο- και παίζουν ποδόσφαιρο».

Ο 15χρονος δράστης συνελήφθη, ενώ παράλληλα συνελήφθησαν και οι γονείς του για παραμέληση εποπτείας ανήλικο.