Συνελήφθησαν 60 χούλιγκαν για την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη από ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη

Σε συλλήψεις οπαδών μεγάλης ομάδας για την δολοφονία του αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη, προχώρησαν οι αρχές

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής σε 50 με 60 συλλήψεις χούλιγκαν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Πριν κάποιες μέρες είχε παραδοθεί η δικογραφία από την υποδιεύθυνση αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εκδόθηκαν τα σχετικά εντάλματα σύλληψης.

Ο Γιώργος Λυγγερίδης «έφυγε» από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε για 20 ημέρες, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του.

Ο 31χρονος είχε δεχθεί ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κλειστό του Ρέντη, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι «αιωνίων», Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, για το League Cup.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση:

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7-12-2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη.

Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια».