Βόλος: Αίτημα αποφυλάκισης από τον 50χρονο που δολοφόνησε τον κουνιάδο του και βιαστή της κόρης του

Οι δικηγόροι του 50χρονου από την Αργαλαστή, ο οποίος σκότωσε με καραμπίνα τον 33χρονο κουνιάδο του και βιαστή της κόρης του τον περασμένο Ιανουάριο, αναμένεται να καταθέσουν αίτημα αποφυλάκισης.

Ο 50χρονος πατέρας είχε προφυλακιστεί στις 22 Ιανουαρίου με βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, ύστερα από μία εβδομάδα κατ΄οίκον περιορισμού εξαιτίας διαφωνίας εισαγγελέα και ανακριτή.

Όπως αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμα ο taxydromos.gr, ο 50χρονος κρατείται σε ειδική πτέρυγα στις φυλακές Λάρισας, όχι με έγκλειστους με βαριές καταδίκες, ενώ διατηρεί σχεδόν σε καθημερινή βάση επικοινωνία με τα τρία του παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα τον 33χρονο και αμέσως μετά παραδόθηκε στην Αστυνομία.

Λίγη ώρα νωρίτερα είχε μάθει από την 18χρονη σήμερα κόρη του ότι ο 33χρονος αδελφός της δεύτερης συζύγου του την βίαζε από την ηλικία των 9 ετών και το τελευταίο χρονικό διάστημα την εκβίαζε με τη δημοσιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού.

«Μετάνιωσα»

«Ήμουν σε άμυνα, μετάνιωσα» είπε στην κατάθεσή του ο κατηγορούμενος με τον συνήγορό του να υποστηρίζει ότι ήταν ατύχημα καθώς εκπυρσοκρότησε το όπλο.

«Η κόρη μου μου εκμυστηρεύτηκε ότι τις φορές που βιάστηκε ήταν εκεί και το αγοράκι μου, που σήμερα είναι εννέα ετών και τον οποίο ο κουνιάδος μου άφηνε μόνο του στο άλλο δωμάτιο καθώς έκλεινε την πόρτα του δωματίου, όπου βρισκόταν με την κόρη μου» φέρεται να είπε ο πατέρας σε άλλο σημείο της κατάθεσης.

Υποστήριξε, ακόμη, ότι η κόρη του έφτασε στο σημείο να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας μετά τα όσα πέρασε από τα χέρια του 33χρονου θείου της:

«Η κόρη μου που είναι ορφανή από μητέρα, με έχει απόλυτη ανάγκη για να την υποστηρίζω ψυχολογικά και οικονομικά καθώς είναι κατεστραμμένη συναισθηματικά και έχει φτάσει στο σημείο να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Δεν το ήξερα, μου το είπε η καθηγήτριά της και η ψυχολόγος».

Είχε αναφέρει επίσης ότι ο βιοπορισμός ο δικός του και της οικογένειας του, πρωτίστως του ανήλικου παιδιού του που είναι ηλικίας 9 ετών και της κόρης του που είναι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο εξαρτώνται αποκλειστικά από την εργασία του, καθώς δεν έχουν οποιοδήποτε άλλο εισόδημα.

Ο προσδιορισμός της δίκης αναμένεται σε έναν χρόνο περίπου.

«Έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει σαν πατέρας»

Οι περιγραφές των κοριτσιών για όσα συνέβησαν ταυτίζονται και τονίζουν πως ο πατέρας τους έκανε ό,τι έκανε για να τις προστατέψει.

«Το έκανε γιατί ήθελε να μας προστατέψει. Πήγαμε όλοι μαζί με τον δικηγόρο στην Αστυνομία, ενώ εγώ ενημέρωσα και την άλλη μας αδελφή να έρθει στην Αστυνομία», δήλωσε η μία αδερφή της 18χρονης, με την άλλη αδερφή της να συμπληρώνει:

«Μίλησα στο τηλέφωνο με την αδελφή μου και πληροφορήθηκα ότι ο πατέρας μας έκανε κάτι πολύ κακό στον 33χρονο. Όπως είπε στην αδελφή μου, ‘έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει σαν πατέρας’».

Στο μικροσκόπιο των ερευνών είναι και το βίντεο 36 δευτερολέπτων με το οποίο ο 33χρονος φέρεται να εκβίαζε την 18χρονη.

Όπως κατέθεσε η ίδια στις Αρχές, έχει τραβηχτεί χωρίς να το γνωρίζει στο πατρικό της σπίτι. Η ίδια δεν ήταν μεγαλύτερη από 14 ετών, ενώ στο βίντεο φαίνονται καθαρά τα χέρια και το τατουάζ του 33χρονου.