Φύκια για μεταξωτές κορδέλες με αφορμή το νέο ΦΕΚ μοριοδότησης

Ενώ πρόσφατες είναι οι καταγγελίες για ύπαρξη ΟΠΚΕ δυο ταχυτήτων (www.policenews.gr/113955/telika-ischyei-oti-yparchei-opke-dyo-tachytiton) και με τα τραγικά γεγονότα τα οποία συνέβησαν στον Πειραιά να βαραίνουν τον ψυχισμό του κάθε αστυνομικού, προχθές εκδόθηκε στο φύλλο εφημερίδας της κυβέρνησης (ΦΕΚ), τροποποίηση στην μέθοδο μοριοδότησης των αστυνομικών που υπηρετούν σε υπηρεσίες στην Αττική προκειμένου να πριμοδοτηθούν για ενδεχόμενη απόσπαση στην επαρχία.

Όπως ένας πεινασμένος άνθρωπος δεν μπορεί να χορτάσει τρώγοντας υποσχέσεις, έτσι και αυτή η “προίκα” με τα μόρια δεν επιλύει κανένα από τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τους Έλληνες αστυνομικούς.

Ακόμα και 10.000 μόρια να μαζεύουν οι αστυνομικοί το χρόνο, αν δεν ανοίξουνε θέσεις για να μετατεθούν, το μόνο που έχουν καταφέρει έτσι είναι, να έχουνε υποστεί μόνο μία “πληθωριστική” αύξηση στην μοριοδότηση τους χωρίς αυτή η αύξηση να έχει καμία πραγματική “αγοραστική” αξία.

Όταν ο ίδιος ο υπουργός βγαίνει και λέει ότι στην Αττική υπηρετεί το 35% των αστυνομικών στην χώρα (που οι αριθμοί είναι πιο κοντά στους 28.000 αστυνομικούς που σε σύνολο 55.000 δεν είναι το 35%!), και κατ’ έτος οι μεταθέσεις εκτός Αττικής, όπου επιθυμούν να επιστρέψουν πολλοί αστυνομικοί που κατάγονται από την επαρχία (εξαιτίας του δυσβάσταχτου οικονομικού κόστους της διαμονής στην Αττική – με παρόμοια προβλήματα να εμφανίζονται πολύ έντονα και στα νησιά των Κυκλάδων) να γίνονται με το σταγονόμετρο.

Δεν επιλύει καμία από τις υφιστάμενες αδικίες που υπάρχουν στο σώμα σχετικά με τις οικονομικές απολαβές, όταν οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε μάχιμες υπηρεσίες αντιμετωπίζονται ως κορόιδα και “ημέτεροι” που έρχονται “μουσαφίρηδες” από την επαρχία , μαζί με την ελίτ(!!!) των παρατρεχάμενων διαφόρων μεγάλο-συνδικαλιστών , βολεύονται σε άνετες θέσεις οι οποίες προσφέρουν και παραπάνω απολαβές , πολλαπλάσιες απ’ αυτές που παίρνει η “πλέμπα” στον δρόμο.

Αντί η συζήτηση και οι παρεμβάσεις της πολιτείας να είναι προς την κατεύθυνση της επίλυσης π.χ. της στεγαστικής κρίσης των αστυνομικών είτε με επιδότηση διαμονής είτε με κατασκευή καταλυμάτων γι’ αυτούς και τις οικογένειες τους στα πρότυπα των στρατιωτικών, να γίνει διαχωρισμός των πραγματικά μαχίμων υπηρεσιών και να “μοριοδοτούνται” με οικονομικές απολαβές που να ανταποκρίνονται στις δύσκολες συνθήκες της εργασίας τους (βλέπε το επίδομα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για το οποίο συζητάμε πάνω από 10 χρόνια), αντί να σταματήσουν άμεσα, τώρα… έστω από αύριο το πρωί… να κατασπαταλούν προσωπικό και δημόσιο χρήμα σε βολέματα ρουσφετιών και ημετέρων, η λύση που προκρίνεται είναι και πάλι η κλασσική ελληνική πανάκεια!